GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

1η Πανελλαδική Έρευνα Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας - Graphica News

την 5 Μαρτίου, 2024

Σε μια προσπάθεια να γίνει μία πρώτη καταγραφή των τάσεων, των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου μας στην Ελλάδα, το Graphica News διεξάγει την πρώτη του Πανελλαδική Έρευνα Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας μέσα από 25 σύντομες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Περισσοτερα

Νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της 3ΜΕ και της EPSON

την 4 Μαρτίου, 2024

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και τεχνολογικά άλματα, η 3ΜΕ, ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την EPSON για τη διάθεση στην ελληνική αγορά των εκτυπωτών της σειράς SureColor οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών σε εκτυπώσεις DTF και sublimation.

Περισσοτερα

Αυξήσεις σε διψήφια ποσοστά ανακοίνωσε η Fujifilm

την 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Fujifilm ανακοίνωσε πως είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών σε μια σειρά προϊόντων της, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να επηρεάζεται από γεωπολιτικές επιδράσεις και προκλήσεις πληθωρισμού.

Περισσοτερα

1974–2024: 50 χρόνια Τεχνολόγοι Γραφικών Τεχνών!

την 14 Φεβρουαρίου, 2024

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ύπαρξη των πτυχιούχων της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1974, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά η Σχολή Γραφικών Τεχνών και το τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Περισσοτερα

Τέλος εποχής για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια χαρτιού στην Ευρώπη

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

"Η επίμονη παγκόσμια οικονομική ύφεση αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή από ό,τι αναμενόταν. Η ύφεση των αγορών, η γεωπολιτική αστάθεια και η ασθενής οικονομική ανάπτυξη άσκησαν σημαντική πίεση στη Sappi, ιδιαίτερα στην Ευρώπη."

Περισσοτερα

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Γραφικών Τεχνών από τον πόλεμο στη Γάζα.

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Flint -ο οποίος προμηθεύει την αγορά των Γραφικών Τεχνών με μελάνια και άλλα αναλώσιμα εκτύπωσης- προειδοποιεί τη βιομηχανία των Γραφικών Τεχνών ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην ερυθρά θάλασσα, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό της Ευρώπης με αναλώσιμα εκτύπωσης.

Περισσοτερα

Η PressiousArvanitidis εκτυπώνει και μοιράζει το περιοδικό «Σχεδία» για τα 11 χρόνια του!

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

Το μοναδικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» φέτος συμπληρώνει τα 11 χρόνια του. Οι πωλητές με τα κόκκινα γιλέκα μοιράζουν το επετειακό της τεύχος στους δρόμους της πόλης από τις 31 Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

Περισσοτερα

Η εταιρεία Θεοδώρου εισέρχεται στο εμπόριο έγχρωμων ετικετών

την 7 Φεβρουαρίου, 2024

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, μέλος του Ομίλου Θεοδώρου, διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής λευκών αυτοκόλλητων ετικετών και μελανοταινιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρώσει ένα ολοκαίνουριο εργοστάσιο με υπερσύγχρονα μηχανήματα ψηφιακής και αναλογικής εκτύπωσης και πλέον θα παράγει και έγχρωμες ετικέτες.

Περισσοτερα

Η Xerox μετασχηματίζεται και μειώνει το προσωπικό της κατά 15%

την 15 Ιανουαρίου, 2024

Η Xerox ανακοίνωσε πως θέτει σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα μετασχηματισμού της, ανακοινώνοντας τις τρεις προτεραιότητές της καθώς και τη μείωση του προσωπικού της σε ποσοστό 15%.

Περισσοτερα