graphicanews

Ειδήσεις

Νέες ημερομηνίες για τη GRAPHICA EXPO

την 24 Ιανουαρίου, 2022

Η διοργανώτρια εταιρεία της GRAPHICA EXPO, της έκθεσης που επί 30 χρόνια επικοινωνεί τους κλάδους των Γραφικών Τεχνών & της Οπτικής Επικοινωνίας στην Ελλάδα, αποφάσισε να μεταφέρει την επόμενή της διοργάνωση σε νέες, ασφαλέστερες, ημερομηνίες.

Περισσοτερα

Ελληνικές διακρίσεις και στα φετινά βραβεία WorldStar 2022

την 21 Ιανουαρίου, 2022

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Συσκευασίας WPO, ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού συσκευασίας: WorldStar 2022.
Ενός θεσμού που ξεκίνησε το 1970 και έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τη διεθνή αγορά της Συσκευασίας.
Τρεις ήταν οι ελληνικές συμμετοχές που διακρίθηκαν στο φετινό διαγωνισμό.

Περισσοτερα

Η Adobe αφαιρεί από τις μελλοντικές εκδόσεις της την Pantone

την 19 Ιανουαρίου, 2022

Μπροστά σε μία δυσάρεστη είδηση βρέθηκε προσφάτως η κοινότητα των σχεδιαστών, καθώς, η Adobe προτίθεται να αφαιρέσει από τις μελλοντικές εκδόσεις των διάσημων εφαρμογών της τις βιβλιοθήκες χρωμάτων της Pantone (Pantone Color Libraries).

Περισσοτερα

Η οικογένεια της Lino αποχαιρετά τη Μαρούσα Κωνσταντινίδου

την 19 Ιανουαρίου, 2022

Έφυγε από τη ζωή στις 9 Ιανουαρίου μετά από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο η Μαρούσα Κωνσταντινίδου, ιδρυτικό στέλεχος της LinoMedia και CFO του LinoGroup.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της.

Περισσοτερα

Η Pantone ανακοινώνει το Χρώμα της Χρονιάς για το έτος 2022

την 13 Δεκεμβρίου, 2021

Η Pantone παρουσίασε μια νέα μπλε απόχρωση, την PANTONE 17-3938 Very Peri, ως Χρώμα της Χρονιάς για το έτος 2022. Πρόκειται για έναν συνδυασμό μιας δυναμικής μπλε απόχρωσης με ένα ζωντανό βιολετί κόκκινο το αποτέλεσμα του οποίου ενθαρρύνει την προσωπική εφευρεία και τη δημιουργικότητα.

Περισσοτερα

Η Τυπογραφία σε LEGO;

την 3 Δεκεμβρίου, 2021

Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Johannes Gutenberg, ο Γερμανός εφευρέτης και “Πατέρας της Τυπογραφίας” που ξεκίνησε την επανάσταση της εκτύπωσης στην Ευρώπη.
Η εκτυπωτική μηχανή με τα κινητά στοιχεία θεωρήθηκε, όχι άδικα, μια εφεύρεση που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας, καθιστώντας τα βιβλία ευρέως προσβάσιμα και οδήγησε στην «επανάσταση της πληροφορίας».

Περισσοτερα

Print Shop Analytics: Η πρώτη cloud based εφαρμογή του Prinect της Heidelberg

την 29 Νοεμβρίου, 2021

Η Ηeidelberg περνάει την ψηφιοποίηση των πελατειακών της σχέσεων με την ενσωμάτωση χρήσιμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο επόμενο επίπεδο.
Το "Heidelberg Plus" είναι η νέα πύλη για το ψηφιακό οικοσύστημα της Heidelberg, στο οποίο οι πελάτες μπορούν να εισέλθουν με μία μόνο σύνδεση και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της Heidelberg.

Περισσοτερα

Στη Novacel Hellas τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Xeikon

την 24 Νοεμβρίου, 2021

H Xeikon, επέλεξε να συστηθεί εκ νέου στο επαγγελματικό κοινό της σε Ελλάδα και Κύπρο και να λανσάρει τη νέα γενιά του καινοτόμου εξοπλισμού της, επιλέγοντας ως επίσημος αντιπρόσωπός της, την Novacel Hellas.
Το κοινό πλάνο συνεργασίας των δύο εταιρειών συγχρονίζει την επένδυση σε μία νέα εποχή παροχής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού νεωτερισμού με την άριστη εξυπηρέτηση και την παροχή λύσεων βιώσιμης ταυτότητας.

Περισσοτερα

Η BOBST αποκτά τον Ιταλικό κατασκευαστή Cerutti

την 19 Νοεμβρίου, 2021

Η BOBST ανακοίνωσε την ολοκλήρωση, στις 11 Νοεμβρίου 2021, των διαδικασιών απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Officine Meccaniche Giovanni Ceruttil SpA.
Η εξαγορά της Cerutti έρχεται να συμβάλει στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της BOBST για την εδραίωσή της ως ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά των εκτυπώσεων Βαθυτυπίας.

Περισσοτερα

Ικανοποιημένοι εκθέτες & επισκέπτες από την παρουσία τους στις εμπορικές εκθέσεις

την 17 Νοεμβρίου, 2021

Μετά την επαναλειτουργία των εμπορικών εκθέσεων και των συνεδρίων από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 με απόφαση της πολιτείας, ο κλάδος των εκθέσεων επιστρέφει δυναμικά επιβεβαιώνοντας, ακόμη και σε καιρούς πανδημίας, την αξία και σημασία του στην εμπορική ζωή της χώρας μας.

Περισσοτερα