graphicanews

Ειδήσεις

Νέα στρατηγική συνεργασία Fujifilm και Konica Minolta

την 18 Απριλίου, 2024

Η FUJIFILM και η Konica Minolta ανακοίνωσαν στις 15 Απριλίου ότι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας που αφορά στους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές (MFP), στους εκτυπωτές γραφείου αλλά και στους εκτυπωτές παραγωγής.

Περισσοτερα

Η HEIDELBERG στη drupa 2024

την 10 Απριλίου, 2024

Λύσεις σε τρία φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη βιομηχανία της εκτύπωσης είναι έτοιμη να παρουσιάσει η HEIDELBERG στην επικείμενη έκθεση drupa σε λίγες εβδομάδες στο Ντύσσελντορφ.
Πιέσεις κόστους. Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Βιωσιμότητα.

Περισσοτερα

drupa 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή των Γραφικών Τεχνών

την 7 Απριλίου, 2024

Σε μια περίοδο έντεκα ημερών, από τις 28 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, 1.427 εκθέτες από 50 χώρες θα παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες, λύσεις και θέματα που θα επηρεάσουν όλη τη Βιομηχανία, τώρα και στο μέλλον. Η σημαντικότερη εμπορική έκθεση Γραφικών Τεχνών θα ανοίξει και πάλι, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια απουσίας, τις πύλες τις στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ για να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Περισσοτερα

Η Canva αποκτά την Affinity

την 5 Απριλίου, 2024

Η Canva, η δημοφιλής online πλατφόρμα σχεδιασμού η οποία κατάφερε μέσα σε μία δεκαετία να χρησιμοποιείται από περισσότερους από 175 εκατομμύρια χρήστες (επαγγελματίες και μη), ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Affinity.

Περισσοτερα

1η Πανελλαδική Έρευνα Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας - Graphica News

την 5 Μαρτίου, 2024

Σε μια προσπάθεια να γίνει μία πρώτη καταγραφή των τάσεων, των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου μας στην Ελλάδα, το Graphica News διεξάγει την πρώτη του Πανελλαδική Έρευνα Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας μέσα από 25 σύντομες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Περισσοτερα

Νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της 3ΜΕ και της EPSON

την 4 Μαρτίου, 2024

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και τεχνολογικά άλματα, η 3ΜΕ, ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την EPSON για τη διάθεση στην ελληνική αγορά των εκτυπωτών της σειράς SureColor οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών σε εκτυπώσεις DTF και sublimation.

Περισσοτερα

Αυξήσεις σε διψήφια ποσοστά ανακοίνωσε η Fujifilm

την 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Fujifilm ανακοίνωσε πως είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών σε μια σειρά προϊόντων της, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να επηρεάζεται από γεωπολιτικές επιδράσεις και προκλήσεις πληθωρισμού.

Περισσοτερα

1974–2024: 50 χρόνια Τεχνολόγοι Γραφικών Τεχνών!

την 14 Φεβρουαρίου, 2024

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ύπαρξη των πτυχιούχων της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1974, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά η Σχολή Γραφικών Τεχνών και το τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Περισσοτερα

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Γραφικών Τεχνών από τον πόλεμο στη Γάζα.

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Flint -ο οποίος προμηθεύει την αγορά των Γραφικών Τεχνών με μελάνια και άλλα αναλώσιμα εκτύπωσης- προειδοποιεί τη βιομηχανία των Γραφικών Τεχνών ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην ερυθρά θάλασσα, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό της Ευρώπης με αναλώσιμα εκτύπωσης.

Περισσοτερα