graphicanews

Εκτυπωτες

Πιστοποίηση Fogra για τις μηχανές της Konica Minolta

την 24 Ιανουαρίου, 2022

Η Konica Minolta ανακοίνωσε πως δύο από τα έγχρωμα ψηφιακά συστήματά της, τα AccurioPress C14000 και C4080 Series, έλαβαν την πιστοποίηση FograCert ως VPS (Validation Printing System).
H Fogra, το ερευνητικό ινστιτούτο στη Γερμανία, αναγνωρίζει εκτυπωτικά συστήματα παραγωγής που επιδεικνύουν δέσμευση στα πρότυπα ISO, βάσει μετρήσιμων κριτηρίων.

Περισσοτερα
Wide Format

2 νέους LFP ανακοίνωσε η Mutoh

την 18 Ιανουαρίου, 2022

Η Mutoh Ευρώπης ανακοίνωσε τη νέα γενιά ψηφιακών εκτυπωτών ευρείας διάστασης, τον XPJ-1341SR Pro με πλάτος στα 137cm και τον XPJ-1641SR Pro με πλάτος στα 162cm.
 Και οι δύο -μονής κεφαλής- εκτυπωτές τυπώνουν με μελάνια τετραχρωμίας CMYK, διαθέτουν κεφαλές νέας τεχνολογίας, έναν νέο “weaving αλγόριθμο”, και το γνήσιο λογισμικό VerteLith RIP της Mutoh, ο συνδυασμός των οποίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βελτιώνει τόσο την ποιότητα όσο και την ταχύτητα εκτύπωσης η οποία αυξάνεται κατά 200+% σε σύγκριση με τα προηγοούμενα μοντέλα της σειράς.

Περισσοτερα
Διαφορα

Νέα υλικά διακόσμησης από την Displaymedia & την Decal Adhesives

την 1 Δεκεμβρίου, 2021

H Displaymedia σε συνεργασία με την DECAL ADHESIVES (made in EU), κορυφαία εταιρία παραγωγής αυτοκόλλητων βινυλίων στην Ευρώπη, παρουσιάσε τη νέα σειρά διακοσμητικών ταπετσαριών με ρεαλιστικές υφές, PVC Free αυτοκόλλητων, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, ειδικά σχεδιασμένων για την αισθητική αναβάθμιση και ανακαίνιση επιφανειών σε εσωτερικούς χώρους.

Περισσοτερα
Αναλωσιμα

Νέα οικολογικά χαρτιά ετικετών από την Avery Dennison

την 1 Δεκεμβρίου, 2021

Η Avery Dennison παρουσίασε τρία νέα, λευκά, μη επικαλυμμένα χαρτιά κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένες ίνες. Η νέα αυτή προσθήκη επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με ανακυκλωμένα υλικά ώστε να προσφέρει λύσεις υψηλής ποιότητας για κρασί, οινοπνευματώδη, τρόφιμα και άλλα ποτά.

Περισσοτερα
Διαφορα

Η Caldera κυκλοφορεί την έκδοση 15 του CalderaRIP

την 21 Οκτωβρίου, 2021

Η Γαλλική εταιρεία λογισμικού Caldera ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του βραβευμένου RIP της, CalderaRIP 15, ώστε να συμπέσει με την 30η επέτειο της εταιρείας.
Από τις 15 Οκτωβρίου, οι χρήστες των λογισμικών της εταιρείας μπορούν να αναβαθμίσουν το RIP τους για βελτιωμένη απόδοση, αυξημένη ευελιξία και μια σειρά νέων δυνατοτήτων που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της βιομηχανίας των ψηφιακών εκτυπώσεων.

Περισσοτερα
Wide Format

Η swissQprint ανακοινώνει την 4η γενιά των εκτυπωτών της

την 11 Οκτωβρίου, 2021

Η swissQprint ανακοίνωσε το λανσάρισμα της 4ης γενιάς των εκτυπωτών της τους οποίους και θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες στην έκθεση Fespa στο Amsterdam. Πυρήνας των νέων επίπεδων εκτυπωτών της εταιρείας είναι η αναβάθμιση των κεφαλών εκτύπωσης, μαζί με προηγμένα μηχανικά χαρακτηριστικά που υπόσχονται ένα μεγάλο άλμα στην ποιότητα εκτύπωσης.

Περισσοτερα
Εκτυπωτες

4 νέα μοντέλα Canon imagePROGRAF με φωσφορίζοντα χρώματα

την 11 Οκτωβρίου, 2021

Η Canon Ευρώπης ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την κυκλοφορία τεσσάρων νέων εκτυπωτών ευρείας διάστασης της σειράς imagePROGRAF στα οποία, για πρώτη φορά, παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης με φωσφορίζοντα χρώματα.

Περισσοτερα
Διαφορα

Valiani Omnia: Κοπτικό τραπέζι με αυτόματη τροφοδοσία φύλλων

την 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ιταλική εταιρεία Valiani, που μετρά σχεδόν 50 χρόνια στην κατασκευή κοπτικών συστημάτων για διάφορους κλάδους των βιομηχανικών κατασκευών, εμπλούτισε τη γκάμα προϊόντων της με ένα ακόμη αυτόματο κοπτικό που καλύπτει ανάγκες τόσο της συσκευασίας & της οπτικής επικοινωνίας όσο και των εντύπων. Το Omnia, σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής τους προσφέροντας ποιοτικό αποτέλεσμα επεξεργασίας σε διάφορους τύπους υλικών.

Περισσοτερα
Διαφορα

Νέες κεφαλές εκτύπωσης Inkjet ανακοίνωσε η Xaar

την 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Xaar, ο κορυφαίος όμιλος τεχνολογίας εκτύπωσης inkjet, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων κεφαλών εκτύπωσης, Xaar Nitrox, οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και ομοιομορφία εκτύπωσης για απαράμιλλη απόδοση σε μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.

Περισσοτερα
Αναλωσιμα

Δύο νέα χρώματα για τα εκτυπωτικά Roland VersaUV LEC2

την 7 Ιουλίου, 2021

Η Roland DG ανακοίνωσε πως διευρύνει τη χρωματική γκάμα των εκτυπωτικών/κοπτικών VersaUV LEC2 και των επίπεδων εκτυπωτικών VersaUV LEC2-S με την προσθήκη δύο νέων μελανιών EUV5 με πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.
H προσθήκη αυτών των δύο νέων χρωμάτων στο αρχικό CMYK, λευκό, γυαλιστερό (gloss) και primer, επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες των εκτυπωτών.

Περισσοτερα