GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

1η Πανελλαδική Έρευνα Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας - Graphica News

την 5 Μαρτίου, 2024

Σε μια προσπάθεια να γίνει μία πρώτη καταγραφή των τάσεων, των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου μας στην Ελλάδα, το Graphica News διεξάγει την πρώτη του Πανελλαδική Έρευνα Γραφικών Τεχνών & Επιγραφοποιίας μέσα από 25 σύντομες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Περισσοτερα

Νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της 3ΜΕ και της EPSON

την 4 Μαρτίου, 2024

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και τεχνολογικά άλματα, η 3ΜΕ, ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την EPSON για τη διάθεση στην ελληνική αγορά των εκτυπωτών της σειράς SureColor οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών σε εκτυπώσεις DTF και sublimation.

Περισσοτερα

1974–2024: 50 χρόνια Τεχνολόγοι Γραφικών Τεχνών!

την 14 Φεβρουαρίου, 2024

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ύπαρξη των πτυχιούχων της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1974, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά η Σχολή Γραφικών Τεχνών και το τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Περισσοτερα

Η PressiousArvanitidis εκτυπώνει και μοιράζει το περιοδικό «Σχεδία» για τα 11 χρόνια του!

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

Το μοναδικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» φέτος συμπληρώνει τα 11 χρόνια του. Οι πωλητές με τα κόκκινα γιλέκα μοιράζουν το επετειακό της τεύχος στους δρόμους της πόλης από τις 31 Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

Περισσοτερα

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Γραφικών Τεχνών από τον πόλεμο στη Γάζα.

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Flint -ο οποίος προμηθεύει την αγορά των Γραφικών Τεχνών με μελάνια και άλλα αναλώσιμα εκτύπωσης- προειδοποιεί τη βιομηχανία των Γραφικών Τεχνών ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην ερυθρά θάλασσα, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό της Ευρώπης με αναλώσιμα εκτύπωσης.

Περισσοτερα

Η εταιρεία Θεοδώρου εισέρχεται στο εμπόριο έγχρωμων ετικετών

την 7 Φεβρουαρίου, 2024

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, μέλος του Ομίλου Θεοδώρου, διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής λευκών αυτοκόλλητων ετικετών και μελανοταινιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρώσει ένα ολοκαίνουριο εργοστάσιο με υπερσύγχρονα μηχανήματα ψηφιακής και αναλογικής εκτύπωσης και πλέον θα παράγει και έγχρωμες ετικέτες.

Περισσοτερα

Η HELGRAMED στη drupa 2024

την 14 Ιανουαρίου, 2024

Η έκθεση drupa, η μεγαλύτερη έκθεση των Γραφικών Τεχνών στον κόσμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 2024 και λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά δια ζώσης μετά το 2016. Η drupa 2024 είναι το κυρίαρχο γεγονός στον χώρο των εκτυπώσεων και των Γραφικών Τεχνών παγκοσμίως και η συμμετοχή στην έκθεση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την παρακολούθηση όλων των εξελίξεων και καινοτομιών στους συναφείς κλάδους.

Περισσοτερα

Νέα αύξηση τιμών στα χαρτιά εκτύπωσης φέρνει το 2024

την 11 Δεκεμβρίου, 2023

Η sappi ανακοίνωσε πως θα αυξήσει την τιμή πώλησης των χαρτιών της Fine Papers κατά 7-10% από τη νέα χρονιά. Αιτία σύμφωνα με την εταιρεία είναι οι ανατιμήσεις λόγω πληθωρισμού οι οποίες απειλούν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Περισσοτερα

Η KONICA MINOLTA ΕΛΛΑΣ και η Intersys Α.Ε. ενώνουν τις δυνάμεις τους

την 7 Δεκεμβρίου, 2023

Με μια κίνηση που υπόσχεται να ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας στον τομέα των λύσεων εκτύπωσης, η Konica Minolta Ελλάς, ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία Intersys Α.Ε.

Περισσοτερα