GRAPHICANEWS

Xeikon Metallics

Νέα μεταλλικά toner σε Χρυσό και Ασήμι από τη Xeikon

την 9 Μαΐου, 2022

Η Xeikon ανακοίνωσε τη διάθεση δύο νέων μεταλλικών τόνερ από χρυσό και ασήμι για τα ψηφιακά πιεστήρια ετικετών της, Cheetah 2.0.
Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής της εταιρείας να επικεντρωθεί στη βιομηχανία της ετικέτας και να αναπτύξει προσαρμοσμένες λύσεις για τον κλάδο αυτό.

Όπως είναι γνωστό, η παραγωγή ετικετών για το κρασί, τα προϊόντα υγείας και τα καλλυντικά απαιτεί συνήθως μετεκτυπωτικές διαδικασίες καλωπισμού των τυπωμένων ετικετών.
Παραδοσιακά η παραγωγή τέτοιου είδους ετικετών επιτυγχάνονταν είτε με την αρχική εκτύπωση σε μεταλλικά υπόστρωμα, είτε με μεταλλικά μελάνια, είτε μέσω της διαδικασίας του foil.
Ωστόσο, αυτές οι παραδοσιακές τεχνικές έχουν υψηλό κόστος λόγω των ακριβών υλικών και εργαλείων και της μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων (φύρα) που παράγονται για την επίτευξη της αναμενόμενης ποιότητας.
Τώρα, η με ψηφιακό τρόπο προσθήκη του μεταλλικού χρώματος σύμφωνα με τη Xeikon εξαλείφει αυτά τα κόστη για τους κατόχους των μηχανών Cheetah 2.0, αποφεύγει τις δευτερεύουσες διαδικασίες και επιτρέπει την ευκολότερη παραγωγή ετικετών με προστιθέμενη αξία αλλά και την παραγωγή με μεταβλητά δεδομένα.

Xeikon Metallic TonerΤα μεταλλικά χρώματα στις μηχανές Xeikon ωστόσο δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν μερικά χρόνια η εταιρεία είχε παρουσιάσει της σειρά “Creative Toner” με τα οποία οι επαγγελματίες μπορούσαν να βελτιώσουν την εμφάνιση των συσκευασιών τους. Τότε, τα Palladium Silver & Matt Silver της εταιρείας ήταν τα δύο πρώτα χρώματα που επέτρεπαν των εύκολο καλλωπισμό των συσκευασιών.
Σήμερα, σχεδόν 7 χρόνια μετά, η σειρά εμπλουτίζεται με τα δύο νέα χρώματα ώστε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην αντικατάσταση της παραδοσιακής φλεξογραφίας από την ψηφιακή εκτύπωση.