graphicanews

New Mimaki Plus series

Νέα μοντέλα εκτυπωτών από την Mimaki

την 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Η Mimaki ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς εκτυπωτών ευρείας διάστασης & κοπής: Plus. Οι νέοι ολοκαίνουργιοι εκτυπωτές CJV300 Plus, JV300 Plus και το νέο κοπτικό CG-FXII Plus παρουσιάζονται αυτές τις μέρες παγκοσμίως στην έκθεση The Print Show (NEC Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο) όπου η εταιρεία συμμετάσχει μέσω του εξουσιοδοτημένου διανομέα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την εταιρεία Hybrid Services.

Η νέα σειρά Plus που αποτελείται από 3 μοντέλα, δηλαδή τον εκτυπωτή+κοπτικό CJV300 Plus, τον solvent εκτυπωτή JV300 Plus και το κοπτικό CG-FXII Plus, έχουν πλέον αρκετά υψηλότερη παραγωγικότητα από τα προηγούμενα μοντέλα αντιστοίχως.

Mimaki Plus Series

Οι νέες υψηλότερες ταχύτητες οφείλονται στο σύστημα MAPS4, την πιο πρόσφατη έκδοση του Mimaki Advanced Pass System το οποίο χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο με τον οποίο υπολογίζεται πιο αποτελεσματικά η εκτόξευση μελάνης με ταυτόχρονη αποφυγή του ανεπιθύμητου banding που συναντάμε συνήθως σε υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης.

Σε ότι αφορά στην κοπή/χάραξη, τα δύο μοντέλα της νέας σειράς Plus χρησιμοποιούν την λειτουργία ID Cut η οποία επιτρέπει τη συνεχόμενη κοπή σε πολλαπλές εργασίες, με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Η λειτουργία ID Cut χρησιμοποιεί εκτυπωμένα από το RasterLink6 Plus RIP της Mimaki barcode για τον έλεγχο της κίνησης του υλικού και της λεπίδας κοπής/χάραξης.

Τέλος, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας "Mimaki Green Technology", η εταιρεία εισάγει νέα πακέτα μελανιού των 600ml και επαναχρησιμοποιήσιμα οικολογικά σκεύη για την σειρά Plus.