GRAPHICANEWS

Vhf X CNC

Νέο φουτουριστικό CNC router από την Vhf

την 23 Απριλίου, 2019

Η Vhf θα γιορτάσει τα 30ά γενέθλιά της φέτος το φθινόπωρο και έχει συμπεριλάβει σε αυτή τη μηχανή πολλά έξτρα στον στάνταρ εξοπλισμό. Το μοντέλο Χ προσφέρει ταυτόχρονα γερμανική τεχνολογική καινοτομία και ευκολία χειρισμού. Η Vhf ανέπτυξε και κατασκεύασε ειδικά για το Χ ανοδιωμένα προφίλ αλουμινίου που δίνουν μοναδική ακαμψία στη μηχανή. Η εσωτερική δομή τους σε σχήμα Χ είναι που έδωσε και το όνομα στο μοντέλο. Ο συνδυασμός με τα χυτά, αντικραδασμικά μέρη της μηχανής εξασφαλίζει εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία. Σε σύγκριση με κατασκευές από ατσάλι, η σχήματος Χ, κυψελοειδής κατασκευή προσφέρει μέγιστη αντοχή σε φορτίο με σημαντικά χαμηλότερο βάρος και ταχύτητα κίνησης της κεφαλής που φτάνει τα 30m/min.

Πολλά μέρη της τεχνολογίας αιχμής του Χ είναι ενσωματωμένα στη δομή Χ των προφίλ για οικονομία χώρου. Το Vhf Χ χρησιμοποιεί νέα φιλοσοφία οδηγών μοτέρ: οι τρεις άξονες οδηγούνται ταυτόχρονα από τρία μοτέρ και έναν έξυπνα σχεδιασμένο μηχανισμό που εγγυάται ακρίβεια προώθησης και τέλεια αποτελέσματα κοπής. Με περιστροφική κεφαλή που φτάνει έως 5,8 kW μέγιστη ισχύ και ταχύτητες περιστροφής που αγγίζουν τις 40.000 στροφές ανά λεπτό, το Vhf Χ μπορεί να επεξεργαστεί πλήθος υλικών όπως αλουμίνιο, πλαστικό, ξύλο, ακόμα και φύλλα ανοξείδωτου χάλυβα. 

Vhf X

Κατά παραγγελία, μπορεί να ενσωματωθεί μία μονάδα πολλαπλών εργαλείων (XtraUnit) με ελεγχόμενη ταλάντωση της σέγας για επεξεργασία μαλακών υλικών όπως χαρτόνι και μονωτικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν κοπές με γωνία 45ο (V-cuts) και αυτοκόλλητων βινυλίων (kiss-cuts) αλλά και πικμάνσεις αξιόπιστα, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή εργαλείου από τον χειριστή.

Ο πλούσιος εξοπλισμός προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα στους χρήστες: η ειδικά σχεδιασμένη Χhead κεφαλή περιλαμβάνει το τρυπάνι, τη μονάδα κοπής και πίκμανσης, μια μονάδα αναρρόφησης με ταυτόχρονη ψύξη, καθώς και μηχανισμό σταθερής απόστασης της κεφαλής από το υλικό (leveling) και ενσωματωμένη κάμερα. Αυτή η ενσωματωμένη κάμερα δίνει τη δυνατότητα να μετακινείται η κεφαλή εύκολα και με ακρίβεια στο σημείο αναφοράς (zero point) του υλικού. 
Προαιρετικά, το Vhf Χ μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα οπτικής αναγνώρισης σημείων κοπής για τυπωμένα υλικά, ώστε το φύλλο να κόβεται ακριβώς στο περίγραμμα της εκτύπωσης. Το ηλεκτρονικό leveling εξασφαλίζει τέλεια χάραξη του υλικού σε σταθερό βάθος, ακόμα και αν αλλάζει το πάχος του φύλλου. Η κομψή και εμφανώς τοποθετημένη οθόνη πάνω στην κεφαλή ενημερώνει το χρήστη για την κατάσταση λειτουργίας της μηχανής μέσω ενός RGB LED.

Ο λέιζερ σαρωτής ασφαλείας και η τεχνολογία αναρρόφησης υλικού (vacuum) είναι ενσωματωμένα στη μηχανή. Οκτώ μονάδες αναρρόφησης vacuum στο τραπέζι, που απεικονίζονται μέσω αισθητήρων, δίνουν ογκομετρική παροχή 1,325 m³ για μέγιστη δύναμη συγκράτησης ακόμα και σε λειτουργία γρήγορης κοπής. Το αναδιπλούμενο σύστημα αλλαγής εργαλείων φέρει έως 24 εργαλεία (καρβίδια). Η δυνατότητα εναλλαγής με ευέλικτο και γρήγορο τρόπο όλων των εργαλείων κοπής και πίκμανσης είναι ιδιαίτερα βολική, εξοικονομεί χρόνο και δεν απαιτεί καμία χειρωνακτική παρέμβαση από το χρήστη.
Με την παραγωγή του νέου μοντέλου Χ, η Vhf καινοτομεί και ψηφιακά: ο χειρισμός του συστήματος μπορεί να γίνει εύκολα μέσω tablet, χρησιμοποιώντας το εύχρηστο και λειτουργικό user interface.
Ο Frank Benzinger, CEO της Vhf, είναι ενθουσιασμένος με το νέο μοντέλο: “Το Χ ξεχωρίζει με την ευελιξία και τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά του που απλοποιούν την παραγωγή. Επιπλέον, η Vhf πρωτοπορεί όσον αφορά τη φιλικότητα προς το χρήστη, επιτρέποντας τον εύκολο χειρισμό του συστήματος μέσω tablet.”  Οι πελάτες επίσης, βρίσκονται στα καλύτερα χέρια όσον αφορά στο σέρβις. “Οι χρήστες προμηθεύονται τα πάντα από μία μόνο πηγή και επωφελούνται από το  εξαιρετικό σέρβις και τις δεκαετίες τεχνογνωσίας της VHF”. 

To νέο μοντέλο της Vhf θα παρουσιαστεί ζωντανά στην έκθεση FESPA στο Μόναχο (14-17 Μαϊου, ενώ όλα τα συστήματα CNC της Vhf διατίθενται στην Ελλάδα από τη GRAPHCOM.