GRAPHICANEWS

CANON IMAGEPROGRAF TX-3000 & TX-4000

Νέοι 5χρωμοι εκτυπωτές από την Canon

την 10 Ιανουαρίου, 2018

Η Canon παρουσίασε τους νέους wide format εκτυπωτές τής σειράς TX, ειδικά σχεδιασμένους για εκτυπώσεις σχεδίων αλλά και για μικρές παραγωγές εφαρμογών οπτικής επικοινωνίας.
Η νέα σειρά, που αποτελείται από 2 μοντέλα με δύο διαφορετικές διαμορφώσεις έκαστο, τον TX-3000 στα 91 εκατοστά πλάτος και τον TX-4000 στα 111 εκατοστά πλάτος, χρησιμοποιεί τα ειδικά LUCIA TD μελάνια νερού της εταιρείας με τα οποία μπορούν να τυπωθούν τόσο εργασίες εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου με υψηλή ακρίβεια.

Ιδιαίτερη προσοχή φαίνεται να έχει δώσει η εταιρεία στην παραγωγικότητα, καθώς οι νέοι εκτυπωτές -οι οποίoι αντικαθιστούν τα παλαιότερα μοντέλα iPF78x- έρχονται εφοδιασμένοι με σύστημα δεύτερου ρολού, τον νέο TX Stacker δηλαδή ένα πρόσθετο που επιτρέπει το στοίβαγμα των έτοιμων εκτυπώσεων πάνω στον εκτυπωτή, και το σύστημα αυτόματης φόρτωσης υλικού.

Στα θετικά των εκτυπωτών διακρίναμε και τη δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης από USB, χωρίς δηλαδή να απαιτείται εισαγωγή του αρχείου από υπολογιστή.

Και τα δύο μοντέλα μπορούν να μετατραπούν σε MFP's με την τοποθέτηση πρόσθετης μονάδας σαρωτή στο πάνω μέρος και μιας πολυλειτουργικής οθόνης αφής 15.6".