graphicanews

Barbieri SpectroLFP qb

Νέα φασματοφωτόμετρα από την Barbieri

την 10 Ιανουαρίου, 2018

Η εταιρεία Barbieri, η οποία από τις αρχές της δεκαετία του ΄80 ειδικεύεται στην κατασκευή οργάνων μέτρησης χρώματος, παρουσίασε πριν λίγο καιρό το νέο της φασματοφωτόμετρο, το Spectro LFP qb.
Πρόκειται για ένα όργανο μέτρησης και ανάλυσης χρώματος που αποτελείται ουσιαστικά από τρία διαφορετικά μέρη / εξαρτήματα και υποστηρίζει λειτουργία μέτρησης Μ1*.
* Σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13655, οι συσκευές μέτρησης και ανάλυσης χρώματος πρέπει να διαθέτουν ειδικές δυνατότητες ρυθμίσεων ώστε να "διαβάζουν" σωστά το χρώμα όταν στην επιφάνεια εκτύπωσης έχουν χρησιμοποιηθεί λευκαντικές ουσίες (OBA - Optical Brightening Agents). Μία από τις συνολικά 4 ρυθμίσεις είναι και η Μ1.

Η νέα συσκευή μέτρησης λοιπόν της Barbieri αποτελείται από 3 μέρη και έχει ως εξής:

Την πλατφόρμα Spectro LFP με ενισχυμένο σύστημα σύσφιξης και ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό M1 (για μέτρηση μεταδιδόμενου φωτός).
Το αποσπώμενο φασματοφωτόμετρο που ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία qb και περιλαμβάνει φασματικό μετρητή υψηλής ακρίβειας, τρεις φωτεινές πηγές για ομοιόμορφο φωτισμό της επιφάνειας από τρεις διαφορετικές γωνίες και επτά LED για να εγγυηθεί πραγματικό φωτισμό της ημέρας M1 σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13655.
Και τέλος τη μονάδα αισθητήρα, μια πραγματική καινοτομία στον τομέα της επαγγελματικής ψηφιακής εκτύπωσης όπου μια ενσωματωμένη κάμερα προσφέρει μια σειρά εφαρμογών που δεν υπήρχαν ποτέ πριν. Με τη βοήθεια της κάμερας, η συσκευή μέτρησης αναγνωρίζει αυτόματα τον προς μέτρηση στόχο, εκτελεί μια μέτρηση ακριβείας και επικοινωνεί τη θέση και τη φωτογραφία στο λογισμικό RIP για περαιτέρω επεξεργασία.