GRAPHICANEWS

lm100 ZUND

Αποσπώμενο laser για τα κοπτικά Zünd

την 20 Δεκεμβρίου, 2017

Με το LM 100W, η Zünd εισάγει μια μονάδα λέιζερ για εφαρμογές σήμανσης και απεικόνισης. Ο σκοπός αυτού του νέου συστήματος κοπής με λέιζερ είναι να κόβει τα υφάσματα από πολυεστέρα και ταυτόχρονα να σφραγίζει τις άκρες τους. Αυτή η προσθήκη ενισχύει περαιτέρω την ευελιξία των συστημάτων κοπής ευρείας διάστασης της Zünd.

Η εύκαμπτη επιγραφοποιία και σήμανση προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στη μεγάλη αγορά της οπτικής επικοινωνίας. Τα υφάσματα πολυεστέρα αρχίζουν να κατακτούν τις εφαρμογές όπου προηγουμένως κυβερνούσαν το χαρτί και τα υποστρώματα από PVC. Για να διευκολύνει την κοπή αυτών των υφασμάτων, η Zünd δημιούργησε τη νέα μονάδα λέιζερ που έχει σχεδιαστεί να κόβει τα υφάσματα πολυεστέρα και ταυτόχρονα να σφραγίζει τις άκρες τους ώστε να μη δημιουργούνται ξέφτια και σχισίματα στα υφάσματα.

Η μονάδα λέιζερ είναι εύκολα αποσπώμενη από το κυρίως σώμα του κοπτικού και μπορεί να γίνει από ένα άτομο. Όταν τελειώσει για παράδειγμα η εργασία κοπής υφάσματος, ο χειριστής μπορεί εύκολα να απομακρύνει την μονάδα λέιζερ και να επανατοποθετήσει στη θέση της το κλασικό μαχαίρι του κοπτικού.