graphicanews

Roland Texart RT-640m

2 σε 1 από τη Roland

την 29 Νοεμβρίου, 2018

Η Ιαπωνική εταιρεία Roland ανακοίνωσε τη διάθεση στην αγορά ενός νέου wide format εκτυπωτή με διπλή λειτουργία: ο νέος Roland Texart RT-640M μπορεί και τυπώνει με τη μέθοδο της εξάχνωσης (sublimation) τόσο σε χαρτί θεμομεταφοράς όσο και απευθείας σε υφάσματα, με τη χρήση του ίδιου μελανιού και του ίδιου RIP.

Ο νέος εκτυπωτής διάστασης 1,62μ είναι ο μόνος στην κατηγορία του που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και με τον τρόπο αυτό καλύπτει μια πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών, ενώ βγάζει τον επαγγελματία από το δίλλημα επιλογής ανάμεσα σε direct to textile ή dye sublimation εκτυπωτή.

Roland Texart 640m applications

Ο RT-640M μπορεί και τυπώνει με την έμμεση μέθοδο σε υφάσματα από πολυεστέρα, μείγματα πολυεστέρα / βαμβακιού, lycra και νάιλον, καθώς και σε επικαλυμμένες επιφάνειες και προ-επεξεργασμένα μέταλλα όταν πρόκειται για άκαμπτα υλικά.

Στο δεύτερο mode της άμεσης εκτύπωσης τυπώνει σε μια μεγάλη ποικιλία μονής και διπλής όψης προ-επικαλυμμένων πολυεστερικών υφασμάτων, όπως πολυεστέρας σημαίας, mesh, backlit, voile, block out και banner, για παραγωγή σημαιών διπλής όψης, banners, κ.α.

Και με τις δύο μεθόδους εκτυπώνονται εφαρμογές εύκαμπτης οπτικής επικοινωνίας (soft signage), υφάσματα για εσωτερική διακόσμηση χώρων, POP/POS επιγραφές και lightboxes.

Στην εκτύπωση χρησιμοποιεί 8καναλες κεφαλές με 7 διαφορετικά μεγέθη σταγονιδίων ενώ διατίθεται σε 4χρωμο CMYK αλλά και σε 8χρωμο με την προσθήκη πορτοκαλί και βιολετί μελανιού στα light cyan και light magenta που συνοδεύουν την κλασική τετραχρωμία CMYK. Διαθέσιμα είναι και δύο φωσφορίζοντα χρώματα: ροζ και κίτρινο.

texart 640m