graphicanews

heidelberg linoprint

Νέα γενιά ψηφιακών μηχανών από τη Heidelberg

την 9 Ιανουαρίου, 2015

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της σειράς ψηφιακών εκτυπωτικών μηχανών Linoprint C, η γερμανική βιομηχανία παρουσιάζει 2 εξελιγμένα μοντέλα της σειράς και υπόσχεται βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Οι σειρές Linoprint της Heidelberg προήλθαν από τη στρατηγική συνεργασία που σύναψε η εταιρεία με την Ιαπωνική RICOH. Στα τρία αυτά χρόνια συνεργασίας, οι δύο εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει από κοινού περί τις 500 εγκαταστάσεις μηχανών Linoprint ανά τον κόσμο.
Οι νέες Linoprint CV και Linoprint CP δίνουν έμφαση στην ευελιξία και την παραγωγικότητα για μικρές παραγωγές εξατομικευμένων εντύπων. Τα δύο νέα μοντέλα λειτουργούν με το νέο Prinect Digital σταθμό επεξεργασίας ο οποίος ενσωματώνει την τεχνολογία RIP της Heidelberg και διαθέτει σύστημα διαχείρισης χρώματος το οποίο έχει δοκιμαστεί στις offset μηχανές της εταιρείας.

Linoprint CV
Η ταχύτητα εκτύπωσης φτάνει τις 90 σελίδες το λεπτό και τα νέα συστήματα τυπώνουν με 5 χρώματα τα οποία, εκτός από την κλασική τετραχρωμία διαθέτουν λευκό υψηλής αδιαφάνειας και γυαλιστερό βερνίκι (τοπικής ή ολικής κάλυψης). Η μηχανές δέχονται επίσης μεγάλη ποικιλία υποστρωμάτων που ξεκινούν από απλά λευκά φύλλα χαρτιού, έγχρωμα φύλλα ή ακόμη και συνδετικά film. Ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα τροφοδοσίας της μηχανής με φύλα μήκους έως 70cm για τη δημιουργία τρίπτυχων μπροσούρων ή αφισών.

Linoprint CP
Εδώ η παραγωγικότητα είναι στις 130 σελίδες το λεπτό και η μηχανή ενδείκνυται για μεγαλύτερες παραγωγές διαφημιστικών φυλλαδίων, μπροσούρων και εξατομικευμένων εντύπων.
Το χαρτί μεταφέρεται στη μονάδα εκτύπωσης με ταινία αναρρόφησης η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη τροφοδοσία ακόμη και όταν φορτώνονται σε αυτής βαριά χαρτιά.
Η Linoprint CP διατίθεται με ενσωματωμένο σύστημα φινιρίσματος που περιλαμβάνει σύνθεση, περφορέ, δίπλωμα αλλά και βιβλιοδεσία για βιβλία με κόλα.