GRAPHICANEWS

Canon Colorado M series

Μοναδική τεχνολογία UVgel της σειράς Canon Colorado M

την 22 Μαΐου, 2024

Advertorial

Η πληθώρα εφαρμογών σε συνδυασμό με τη μοναδική τεχνολογία UVgel της Σειράς Canon Colorado M την κάνουν περιζήτητη!

Χτίζοντας πάνω στις βασικές, αποδεδειγμένης αξίας δυνατότητες των προηγούμενων μοντέλων Colorado, τα κύρια χαρακτηριστικά της Σειράς Canon Colorado M –ευελιξία διαμόρφωσης, εκτύπωση με λευκό μελάνι, δυνατότητα αναβάθμισης επί τόπου και κλιμακούμενη διαμόρφωση ταχύτητας– έχουν επιτρέψει στους πελάτες οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει αυτόν τον εκτυπωτή να επεκτείνουν σημαντικά το φάσμα των εφαρμογών που μπορούν να προσφέρουν.
Με περισσότερες από 700 εγκαταστάσεις παγκοσμίως από την 1η παρουσίαση του συστήματος, πριν από 12 μήνες, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης (PSP) επιβεβαιώνουν την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στην επιχείρησή τους η Σειρά Colorado με τεχνολογία UVgel.

Colorado M Canon ColoradoM series
Η ευέλικτη Σειρά Colorado M της Canon που παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2023, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 700 εγκαταστάσεις. Η Σειρά Canon Colorado M προσφέρει λευκό μελάνι UVgel, το οποίο συμβάλλει στη διεύρυνση των εφαρμογών που μπορούν να προσφέρουν οι πελάτες – από εκτυπώσεις σε σκούρα υλικά έως πολύχρωμα γραφικά βιτρίνας. Ο Kurt Persoons, συνιδιοκτήτης της Zenith Graphics, μιας εταιρείας με έδρα το Βέλγιο που επένδυσε σε ένα σύστημα Colorado για να παράγει αυτοκόλλητα τα οποία χρησιμοποιούνται σε κτίρια, μηχανήματα και οχήματα.

Περισσότερες επιλογές εφαρμογών

Η Σειρά Colorado M έχει προαιρετικά τη ευχρηστη δυνατότητα λευκού μελανιού, η οποία συμβάλλει στην επέκταση του εύρους εφαρμογών που μπορούν να προσφέρουν οι χρήστες. Με τη χρήση της τεχνολογίας UVgel, η οποία είναι μια μοναδική μέθοδος εκτύπωσης με μελάνια gel που στεγνώνουν άμεσα και στερεοποιούνται με λάμπες LED UV, η Σειρά M παράγει εκτυπώσεις απαλλαγμένες από προβλήματα όπως το μουτζούρωμα ή το κόλλημα των φύλλων μεταξύ τους, με ευκρινείς λεπτομέρειες και αντοχή στις γρατζουνιές. Τα μελάνια UVgel προσφέρουν τώρα ακόμη ευρύτερη γκάμα χρωμάτων από ό,τι στο παρελθόν και μπορούν να αποδώσουν φωτεινά χρώματα για μια σειρά εφαρμογών γραφικών και διακόσμησης κορυφαίων προδιαγραφών – από ταπετσαρίες έως γραφικά βιτρίνας, καθώς και ετικέτες και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως περιτύλιξη αυτοκινήτων. Με τη νέα προσθήκη λευκού μελανιού και τη νέα τεχνολογία αναγνώρισης υλικών μέσω αισθητήρα για τον εύκολο χειρισμό τους, οι χρήστες της Σειράς Colorado M μπορούν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων που προσφέρουν εκτυπώνοντας σε βαριά, ανάγλυφα, διαφανή, χρωματιστά, ανακλαστικά και μαγνητικά υλικά.

Με την τεχνολογία FLXfinish+, οι χρήστες μπορούν να παράγουν εκτυπώσεις με γυαλιστερό και ματ φινίρισμα, ξεχωριστά ή ταυτόχρονα, χωρίς την ανάγκη για βερνίκι ή ένα επιπλέον κανάλι εκτύπωσης. Αυτό καθιστά τη Σειρά M ιδανική για την εκτύπωση εφαρμογών «πολυτελείας» με ειδικά εφέ, όπως ταπετσαρίες υψηλών προδιαγραφών.

Επιτυχημένη εγκατάσταση σε πελάτη

Η FaberExposize, μια εταιρεία παραγωγής εκτυπώσεων στο Άμστερνταμ, ήταν ένας από τους πρώτους πελάτες beta για τη Σειρά Colorado M που αξιοποίησε τις νέες δυνατότητες που προσφέρει ο εκτυπωτής για την παραγωγή σύνθετων εργασιών· έτσι, δεν χρειαζόταν πλέον να αναθέτει σε τρίτους την κάλυψη συγκεκριμένων εκτυπωτικών αναγκών της.
Ο Richard Meijer, Διευθυντής παραγωγής της FaberExposize, δήλωσε: «Η Σειρά Colorado M ξεπέρασε τις προσδοκίες μας όσον αφορά στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας για εκτύπωση 3 και 5 στρώσεων, καθώς και για εκτύπωση σε λευκό και σε μαγνητικά υλικά. Η ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές και η πρόσφυση του μελανιού είναι κορυφαίες, ενώ δεν έχουμε αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα απόφραξης ακροφυσίων των κεφαλών εκτύπωσης. Αυτός ο εκτυπωτής με τεχνολογία UVgel πραγματικά κάνει όσα υπόσχεται.»

Ένα χαρακτηριστικό της Σειράς Colorado M που έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα την FaberExposize είναι η ικανότητα του συστήματος να εκτυπώνει σε μαγνητικά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στο λιανικό εμπόριο για εναλλάξιμες ετικέτες τιμών. Το γεγονός ότι ο εκτυπωτής μπορεί να χειριστεί μαγνητικά υλικά πάχους 0,3mm και 0,5mm είναι, κατά τη γνώμη του Meijer, «ένα σπάνιο χαρακτηριστικό», που τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Sign Production, μια νορβηγική εταιρεία παραγωγής εκτυπώσεων και υλικών σήμανσης, έχει επίσης διαπιστώσει ότι η Σειρά Colorado M αποτελεί την τέλεια λύση για τον μεγάλο όγκο μικρών εργασιών που λαμβάνει τώρα. Χρειάζονται έναν εκτυπωτή που δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα, διευκολύνει την αλλαγή των ρολών από τους χειριστές, είναι εύκολος στον χειρισμό και μπορεί να εκτυπώνει με υψηλή ταχύτητα, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν πολλές παραγγελίες κάθε ημέρα.

Ο Thomas Fjeldberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Sign Production, δήλωσε: «Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της Σειράς Colorado M, που την ξεχωρίζει πραγματικά από τον ανταγωνισμό, είναι η ανθεκτικότητα των μελανιών UVgel – είναι πολύ δύσκολο να προκληθεί φθορά στο μελάνι, οπότε δεν χρειάζεται λαμινάρισμα. Για εφαρμογές υψηλού κόστους, όπως η περιτύλιξη αυτοκινήτων, η ποιότητα της εκτύπωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, οπότε είναι θαυμάσιο που το Colorado αποδίδει τόσο καλά. Θα έλεγα ότι η ποιότητα είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία της Σειράς Colorado M, καθώς ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τελικών χρηστών που πρόκειται να ξοδέψουν πολλά χρήματα σε αυτές τις εφαρμογές.»

Canon Colorado M series UVgel

Περισσότερες δυνατότητες χάρη στην απρόσκοπτη χρήση λευκού μελανιού

Η Zenith Graphics, μια εταιρεία στο Βέλγιο, παράγει αυτοκόλλητα για χρήση σε κτίρια, μηχανήματα και οχήματα. Τα οφέλη του νέου λευκού μελανιού έχουν γίνει σαφή, καθώς η Σειρά Colorado M μπορεί να παράγει για τους πελάτες εκτυπώσεις με λευκό μελάνι και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που αναμένει κανείς από ένα σύστημα Colorado. Με το λευκό μελάνι μπορούν επίσης να ανταποκρίνονται σε αιτήματα για εκτύπωση σε μαύρο φιλμ και να προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία εικόνων, καθώς το λευκό μελάνι επεκτείνει την γκάμα χρωμάτων.

Ο Kurt Persoons, συνιδιοκτήτης της Zenith Graphics, δήλωσε: «Οι πελάτες αναμένουν από εμάς πολύ υψηλή ποιότητα, τόσο αναφορικά με την εικόνα όσο και με την ανθεκτικότητα του προϊόντος που παραδίδουμε. Το σύστημα Colorado εγγυάται ελκυστικά προϊόντα με υψηλή ποιότητα και πολύ μεγάλο χρόνο ζωής. Ειλικρινά πιστεύω ότι οι χειριστές μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Canon. Όταν τους ρωτάμε με ποιον εκτυπωτή τους αρέσει να δουλεύουν, πάντα αναφέρουν το Colorado.»

Η Jennifer Kolloczek, Senior Director, Marketing & Innovation, Production Print, Canon EMEA, δήλωσε: «Από τη στιγμή της παρουσίασής της πριν από έναν χρόνο, η Σειρά Colorado M γνώρισε καταιγιστική αποδοχή στην αγορά εκτυπωτών μεγάλου πλάτους, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα, την αξιοπιστία και την ευελιξία διαμόρφωσης που της επιτρέπει να προσαρμόζεται στον όγκο εργασιών του πελάτη. Η δυνατότητα απρόσκοπτης χρήσης λευκού μελανιού UVgel προσφέρει φωτεινότερα χρώματα σε ποικιλία υποστρωμάτων και έχει διευρύνει ιδιαίτερα τη γκάμα των εφαρμογών που μπορούν να υλοποιήσουν οι χρήστες των συστημάτων Colorado –από γραφικά υψηλών προδιαγραφών έως διακοσμητικά στοιχεία, όπως ταπετσαρίες και γραφικά βιτρίνας– με την ποιότητα και το φινίρισμα που αναμένουν οι πελάτες μας από τα Colorado.»

Η Σειρά Colorado M είναι ένας ευέλικτος εκτυπωτής μεγάλου πλάτους με δυνατότητα επίτόπου αναβάθμισης

Μέλος της ήδη επιτυχημένης οικογένειας Canon Colorado, η νέα Σειρά Colorado M διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά που παρέχουν στους πελάτες περισσότερες επιλογές υλικού και λογισμικού, οι οποίες τους επιτρέπουν να διαμορφώνουν τον εκτυπωτή ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η Σειρά M παρέχει επιλογή μεταξύ δύο ταχυτήτων παραγωγής με τα μοντέλα Colorado M3 και M5 (με μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης 111m²/hr και 159m²/hr, αντίστοιχα). Προσφέρει επίσης δυνατότητα αναβάθμισης από τη μία ταχύτητα στην άλλη, είτε προσωρινά για την αντιμετώπιση περιόδων αιχμής είτε μόνιμα. Και οι δύο εκτυπωτές μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν εύκολα με την επιλογή λευκού μελανιού σε μοντέλα M3W και M5W, με τεχνολογία ματ/ιλουστρασιόν εκτύπωσης FLXfinish+, εκτύπωση διπλής όψης και εκτύπωση στην εσωτερική πλευρά, καθώς και με ένα κιτ για μαγνητικά υλικά.

Canon drupa 2024

Η Canon θα βρίσκεται στην drupa 2024 (Düsseldorf, 28 May – 7 June 2024, Hall 8a, Stand B41-1 με B41-8) με θέμα ‘The Power to Move’. Στην έκθεση θα παρευρίσκεται εκπροσωπώντας την Canon Ελλάδας ο κος Κωνσταντίνος Καννάς (Prof Print Business Developer B2B) υποδεχόμενος με τους συναδέρφους της Canon όλους τους Έλληνες επισκέπτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα, τις προοπτικές συνεργασίας με την Canon αξιολογώντας από κοντά όλη την τεχνολογική υπεροχή της.

Στην περίπτωση που σκοπεύετε να επισκεφθείτε το περίπτερό μας στην drupa μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κ. Καννά στο +30 6983697471. Εναλλακτικά στο +30 6944160044 ώστε να σας καθοδηγήσει η ελληνική ομάδα. Για γενικά αιτήματα προς την Canon Ελλάδος μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο info@canon.gr αναγράφοντας B2B στην περιγραφή προκειμένου να το διαχειριστεί η τοπική B2B ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σειρά Colorado M, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.canon.gr/business/products/wide-format-printers/colorado-m-series/
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία UVgel της Canon, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.canon.gr/business/insights/articles/embrace-uvgel-advantage/