graphicanews

EPSON SC V7000

Νέος επίπεδος εκτυπωτής LED UV από την EPSON

την 2 Δεκεμβρίου, 2020

Για τους επιγραφοποιούς που επιθυμούν να επεκτείνουν την γκάμα προϊόντων τους με εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας, η Epson ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου την κυκλοφορία του πρώτου της επίπεδου εκτυπωτή UV LED. Ο SureColor SC-V7000 βασίζεται στη βραβευμένη σειρά εκτυπωτών SureColor S Series και είναι διαθέσιμος ήδη από τον Νοέμβριο.

Ο νέος εκτυπωτής χρησιμοποιεί τις κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo της Epson και διατίθεται σε συνδυασμό με τα δέκα νέα πρωτότυπα μελάνια, της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων των: Light Cyan, Light Magenta, γκρι, κόκκινο, λευκό και διάφανο βερνίκι στη standard έκδοση.

Το τραπέζι εκτύπωσης είναι εξοπλισμένο με σύστημα vacuum 4 ζωνών στη standard έκδοση, επιτρέποντας στους χειριστές να χρησιμοποιούν μόνο την περιοχή που απαιτείται για την εργασία εκτύπωσης.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά συναντάμε έναν ιονιστή (για μείωση του στατικού ηλεκτρισμού στην επιφάνεια των μέσων), αλλά και καρφίδες ευθυγράμμισης των υλικών που προσφέρουν ευκολία στη χρήση του εκτυπωτή, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα. Σε αυτά συμβάλουν και το λογισμικό Epson Edge Print RIP μαζί με το λογισμικό ελέγχου UV Flatbed που με τη σειρά τους επιτρέπουν στους χειριστές να επιταχύνουν την εκτύπωση και να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, εύκολα και επαναλαμβανόμενα.

Η συνολική επιφάνεια υλικών που μπορεί να τυπώσει ο εκτυπωτής είναι στα 2.5x1.25 μέτρα με πάχος έως 8 εκατοστά.
Τα δε υλικά εκτύπωσης μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, ακρυλικά φύλλα, PVC, αλουμίνιο, μεταλλικά φύλλα, πολυεστέρας, ξύλο, πέτρα κ.α.