GRAPHICANEWS

Με νέο, μεγαλύτερο, τραπέζι ο JFX600 της Mimaki

Με νέο, μεγαλύτερο, τραπέζι ο JFX600 της Mimaki

την 20 Μαΐου, 2024

Ο νέος, επίπεδος, UV εκτυπωτής JFX600-2531 βασίζεται στο προγενέστερο μοντέλο JFX600-2513 και ξεχωρίζει για την υψηλή παραγωγικότητά του, προσφέροντας μέγιστη ανάλυση 1.200 dpi. Η νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του τραπεζιού του εκτυπωτή, με μήκος 3,1 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα, είναι κατάλληλη για εφαρμογές στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης.

Χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος του τραπεζιού, ο εκτυπωτής μπορεί να εκτυπώνει απευθείας σε κοινά υποστρώματα που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική, όπως το γυαλί και το κόντρα πλακέ, τα οποία έχουν τυπικό μέγεθος στα 3.000 χιλιοστά.
Συνήθως, η εκτύπωση σε τέτοια υποστρώματα απαιτεί την επικόλληση μίας εκτυπωμένης μεμβράνης στην επιφάνεια. Όμως, με την τεχνολογία άμεσης εκτύπωσης UV, εξοικονομούνται τόσο ο χρόνος προετοιμασίας όσο και τα πρόσθετα υλικά.

Σύμφωνα με τη Mimaki, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που έχει υιοθετηθεί από το προγενέστερο μοντέλο, είναι η λειτουργία εκτύπωσης 2,5D. Αυτή επιτρέπει την εξατομίκευσης και βελτίωση της επιφάνειας εκτύπωσης, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους χρήστες.

Για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, η λειτουργία «Toggle Print» έχει ειδικά βελτιωθεί για τον JFX600-2531. Η λειτουργία «Toggle Print» επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτύπωση στην μπροστινή και πίσω πλευρά του εκτυπωτικού τραπεζιού. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το σημείο εκκίνησης της εκτύπωσης σε δύο θέσεις, επιτρέποντας χειροκίνητες διαδικασίες όπως η αντικατάσταση, η στερέωση και ο καθαρισμός της επιφάνειας του υποστρώματος, ενώ η συσκευή συνεχίζει να εκτυπώνει στην άλλη πλευρά.
Σε συνδυασμό με τις βασικές τεχνολογίες της Mimaki, δημιουργείται μια αδιάκοπη ροή εργασίας που περιλαμβάνει τη λειτουργία NCU (έλεγχος ακροφυσίων) και τη λειτουργία NRS (αποκατάσταση ακροφυσίων) για τη μείωση του χρόνου διακοπής λόγω ελλιπών ή ελαττωματικών ακροφυσίων.

Η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης αγγίζει τα 200m²/h, με τη χρήση 6 χρωμάτων (C, M, Y, K, Lc, Lm) ενώ ο εκτυπωτής μπορεί να τυπώσει και Διάφανο και Λευκό.

Mimaki JFX600-2531Συνοπτικά τα νέα χαρακτηριστικά του JFX600-2531 έχουν ως εξής:
1. Το μέγιστο μέγεθος εκτύπωσης των 3,1 μέτρων επιτρέπει την προσαρμοσμένη εκτύπωση σε αρχιτεκτονικά υποστρώματα τυπικού μεγέθους 3.000 mm.
2. Προστέθηκε η λειτουργία "Toggle Print", η οποία επιτρέπει τη συνέχιση της εκτύπωσης χωρίς διακοπή, χωρίζοντας την περιοχή εκτύπωσης σε δύο θέσεις: μπροστά και πίσω.
3. Η περιοχή αναρρόφησης υλικού είναι χωρισμένη σε 9 τμήματα, επιτρέποντας την αναρρόφηση ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε τα κενά της περιοχής αναρρόφησης κατά την τοποθέτηση υλικού, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.
4. Υψηλή παραγωγικότητα, αυξημένη κατά 330% σε σύγκριση με το συμβατικό μοντέλο.
5. Υποστηρίζονται 6 χρώματα για την επίτευξη υψηλής ανάλυσης.
6. Εκτύπωση 2,5D που δημιουργεί ανάγλυφες επιφάνειες στο τελικό προϊόν.
7. Αυτόματη λειτουργία ελέγχου ακροφυσίων (NCU) και λειτουργία αποκατάστασης ακροφυσίων (NRS) για τη μείωση του χρόνου διακοπής λόγω ελλιπών ακροφυσίων.

Ο "JFX600-2531" προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου 2024, με προβλεπόμενες πωλήσεις περίπου 50 μονάδων παγκοσμίως τον πρώτο χρόνο, για εφαρμογές επιγραφοποιίας καθώς και για την εκτύπωση σε αρχιτεκτονικά υποστρώματα.