graphicanews

Xeikon PX30000

7χρωμες ετικέτες από τη Xeikon

την 3 Νοεμβρίου, 2020

Παρέχοντας υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας, η νέα ψηφιακή εκτυπωτική μηχανή για ετικέτες: PX30000 της Xeikon, είναι εξοπλισμένη με συνολικά 8 σταθμούς εκτύπωσης, δύο εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για την επίτευξη υψηλών αδιαφανών λευκών στρωμάτων στη μέγιστη ταχύτητα.

Τη νέα, τριών τόνων μηχανή “οδηγεί” το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης ροής εργασίας X-800, το οποίο η Xeikon χρησιμοποιεί πλέον και σε άλλες ψηφιακές μηχανές νέας γενιάς, όπως τις μηχανές ρολού για υλικά συσκευασίας 3050 & 3500.

Η νέα PX30000 προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική λύση για μικρού και μεσαίου τιράζ εργασίες φλεξογραφίας και μπορεί να τυπώσει είτε με έξι, είτε με επτά χρώματα (CMYK+Πορτοκαλί+Βιολετί και CMYK+Πορτοκαλί+Βιολετί+Διπλό Λευκό) μέσω της τεχνολογίας UV inkjet. Η υψηλή ανθεκτικότητα των εκτυπώσεων σε γρατζουνιές επιτυγχάνεται μέσω του στεγνώματος του τόνερ με λάμπες υδραργύρου.

Σύμφωνα με την εταιρείας, η PX30000 έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για τους τυπογράφους ετικετών που απευθύνονται στις αγορές των προϊόντων υγείας & ομορφιάς, των χημικών και των premium ποτών.

Σε ότι αφορά την ταχύτητα εκτύπωσης αυτή ξεκινά από τα 50 μέτρα το λεπτό στη ρύθμιση High Quality (600x600dpi) με λευκό, και φτάνει έως τα 70 μέτρα το λεπτό στη ρύθμιση Rapid Mode. Με το μέγιστο πλάτος εκτύπωσης της μηχανής να είναι στα 33,3 εκατοστά η παραπάνω μέγιστη ταχύτητα μεταφράζεται σε περίπου 1400 τετραγωνικά την ώρα.

Σε ότι αφορά στα αυτοκόλλητα υλικά εκτύπωσης, η μηχανή τυπώνει σε επιχρισμένα χαρτιά, βινύλιο, PP, PE, PET και μεταλλικά υλικά, πάχους από 90 έως 350 γραμμάρια.