graphicanews

Νέα σειρά VUTEk h+ από την EFI

Νέα σειρά VUTEk h+ από την EFI

την 6 Μαρτίου, 2024

Η EFI ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς επίπεδων/ρολού υβριδικών εκτυπωτών LED VUTEk h3+ και VUTEk h5+ με βελτιωμένες δυνατότητες εκτύπωσης και χειρισμού των υλικών.

Πρόκειται για μία ανασχεδιασμένη και εκλεπτυσμένη έκδοση της υβριδικής πλατφόρμας VUTEK h μεγάλου όγκου με πλάτος εκτύπωσης τα 3,2 μέτρα.
Οι βελτιώσεις που έγιναν στη σειρά VUTEk h+ προσφέρουν βελτιωμένη παραγωγικότητα και ποιότητα εκτύπωσης. Έτσι, στη σειρά h+ συναντούμε ένα νέο αναβαθμισμένο τραπέζι φόρτωσης υλικών με διπλάσια δύναμη αναρρόφησης, που επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο των παχύτερων μέσων και των υλικών με λεπτές άκρες.
Για τις εκτυπώσεις από ρολό, νέοι κύλινδροι συγκράτησης βελτιώνουν την κύλιση των υλικών στο τραπέζι.

O Vutek h5+ μπορεί να τυπώσει έως και 109 φύλλα πλάτους 3,2 m ανά ώρα σε ανάλυση 1.200 dpi ενώ ο Vutek h3+ μπορεί να εκτυπώσει έως και 74 φύλλα ανά ώρα στην ίδια ανάλυση.

Σε ότι αφορά στα χρώματα με τα οποία τυπώνουν οι νέοι εκτυπωτές, έχουμε πλέον τις εξής παραλλαγές:

  • CMYKcmyk + 2 λευκά
  • CMYKcmyk + λευκό + διάφανο
  • CMYK x2 + 2 λευκά
  • CMYK x2 + διάφανο

Εφαρμογές με VUTEk h+ από την EFI

Στους νέους εκτυπωτές πλέον είναι διαθέσιμο και το δεύτερο διάφανο μελάνι της εταιρείας (EFI VUTEk Endura Clear) με σκληρότερη επιφάνεια και με ενισχυμένες προστατευτικές ιδιότητες.
Τόσο τα μελάνια διάφανα UltraClear Coat όσο και τα μελάνια Endura Clear μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοσμητικές εφαρμογές – για τη βελτίωση μιας ολόκληρης εικόνας (πλήρης κάλυψη) ή επιλεγμένων περιοχών (τοπική κάλυψη) για τη δημιουργία πρόσθετης έντασης στα χρώματα ή ειδικά εφέ στα γραφικά – καθώς και για μια τελική προστατευτική επίστρωση. Εκτυπώνουν inline, ταυτόχρονα με την εικόνα, με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί πλέον να ρυθμίσει το στέγνωμα των μελανιών CMYK ώστε να δημιουργήσει γυαλιστερές επιφάνειες χωρίς να χρησιμοποιήσει extra διάφανο μελάνι. Την καινοτομία αυτή η EFI την ονομάζει Gloss+ και λειτουργεί μέσω του λογισμικού της EFI.