graphicanews

Riso VALEZUS T2100

VALEZUS: Νέο εμπορικό σήμα της RISO για τους εκτυπωτές παραγωγής

την 15 Οκτωβρίου, 2019

Η RISO ανακοίνωσε ένα νέο εμπορικό σήμα, το VALEZUS, το οποίο θα αντιπροσωπεύει στο εξής τα εκτυπωτικά συστήματα υψηλής παραγωγικότητας του Ιαπωνικού κατασκευαστή.

Πρόκειται για μία νέα σειρά εκτυπωτικών παραγωγής τεχνολογίας inkjet, με το πρώτο σύστημα ονόματι VALEZUS T2100, να αγγίζει ταχύτητες αμφίπλευρης εκτύπωσης της τάξεως των 320 φύλλων το λεπτό!

Η πολύ υψηλή αυτή ταχύτητα επιτυγχάνεται χάρη στη σύνδεση των κεφαλών εκτύπωσης της Α και της Β όψης του φύλλου αντίστοιχα. Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να μειώνει σημαντικά και το συνολικό μέγεθος της μηχανής, αφού το νέο μηχάνημα έχει πλάτος μόλις 75 εκατοστά και μήκος 4,75 μέτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα μηχανή είναι ιδανική για μεγάλου όγκου εκτυπώσεις όπως οι εκδόσεις λογαριασμών & συναλλαγών (transactional printing) από ψηφιακά τυπογραφεία, για τις in-house εκτυπώσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και για ασφαλιστικές εταιρείες ή εκδοτικές επιχειρήσεις του Δημοσίου με μεγάλα τιράζ.

Η μηχανή τυπώνει με 5 μελάνια CMYK + Γκρι και χρησιμοποιεί τα ειδικά μελάνια λαδιού της εταιρείας. Τα ίδια μελάνια που χρησιμοποιούνται και στα εκτυπωτικά ComColor.
Επειδή τα μελάνια λαδιού δεν χρειάζονται φούρνους ή μηχανισμούς θέρμανσης ώστε να στερεοποιηθούν πάνω στο χαρτί, η νέα μηχανή έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Σε ότι αφορά στην ανάλυση εκτύπωσης, αυτή είναι στα 600x600 dpi για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και έως 300x600dpi στη ρύθμιση “fine” για έγχρωμη εκτύπωση.
Τα δε χαρτιά που δέχεται η μηχανή ξεκινούν από τα 46gsm και φθάνουν στα 210gsm σε διάσταση έως 33x46.5cm

Η νέα T2000 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό πριν περίπου 1 μήνα στην έκθεση “The Printing Show” στο Birmingham της Αγγλία. Σίγουρα όμως θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε ζωντανά και στην επικείμενη drupa στη Γερμανία σε λίγους μήνες.

RISO VALEZUS T2100