graphicanews

HP Latex R 2020

Νέα σειρά HP Latex R για άκαμπτα υλικά

την 28 Ιουλίου, 2020

Η HP αναβάθμισε τη σειρά εκτυπωτών της HP Latex R προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και λύσεις που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους επαγγελματίες στο να επωφεληθούν από την τεχνολογία HP Latex σε μια υβριδική πλατφόρμα.
Με τον τρόπο αυτό η υψηλή ποιότητα εικόνας με τα water-based Latex μελάνια μεταφέρεται σε μια μεγάλη γκάμα άκαμπτων και εύκαμπτων υλικών. Η σειρά HP Latex R φέρνει τα ζωντανά χρώματα των μελανιών Latex στην εκτύπωση άκαμπτων υλικών, σε συνδυασμό με το καινοτόμο λευκό της White Latex Ink, ένα γυαλιστερό, υψηλής ποιότητας «πραγματικό λευκό» που δεν κιτρινίζει με το χρόνο όπως τα παραδοσιακά UV-based λευκά μελάνια.

Το νέο portfolio περιλαμβάνει το entry-level οικονομικό μοντέλο HP Latex R1000.
Επιπλέον η ΗΡ εισάγει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο portfolio της. Οι νέοι R Series εκτυπωτές προσφέρουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα.

Αναβαθμισμένες δυνατότητες queue management και αυτόματα updates περιλαμβάνονται στις βελτιώσεις του λειτουργικού συστήματος για αύξηση της παραγωγικότητας. Η διαδικασία φόρτωσης και διαχείρισης πολλαπλών φύλλων γίνεται πιο αποδοτική και ανεβάζει την ταχύτητα παραγωγής. Οι αναβαθμίσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες και για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις Latex R.

Χάρις στα νέα μοντέλα R οι επαγγελματίες εφοδιάζονται με περισσότερα εργαλεία ώστε να επεκταθούν σε εφαρμογές όπως συσκευασίες σε μικρά τιράζ, POP σταντ και θερμοδιαμόρφωση εκτυπωμένων επιφανειών. Η υψηλή ανάλυση που αποδίδει μοναδικά τις λεπτομέρειες, η ποιότητα και ο χρωματικός κορεσμός σε χαρτόνι, καθώς και η μοναδική ικανότητα εξέλασης των HP Latex μελανιών για την παραγωγή θερμοδιαμορφωμένων αντικειμένων καθιστούν την τεχνολογία HP Latex ιδανική για τις εφαρμογές αυτές. 
Ειδικά για την αγορά της θερμοδιαμόρφωσης, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εξατομικευμένες και ψηφιακά εκτυπωμένες εφαρμογές. Η διαδικασία θερμοδιαμόρφωσης περιλαμβάνει την θέρμανση ενός πλαστικού φύλλου σε φούρνο σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να γίνει εύκαμπτο και εύπλαστο, με σκοπό να πάρει ένα συγκεκριμένο σχήμα με τη βοήθεια καλουπιού και να μετατραπεί σε ένα εύχρηστο προϊόν. Μια μεγάλη γκάμα υλικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θερμοδιαμόρφωση και το τελικό προϊόν μπορεί να ποικίλει από πρωτότυπο, διαφημιστικό αντικείμενο POS, σύστημα προβολής μέχρι blister συσκευασία για βιομηχανικά εξαρτήματα.

Τα μελάνια Latex έχουν σημαντικό πλεονέκτημα στις εκτυπωμένες εφαρμογές: χάρις στον υψηλό βαθμό εξέλασης και την αντοχή τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προσφέρουν βαθιά, πλούσια χρώματα που δεν ξεθωριάζουν σε θερμοδιαμορφωμένα αντικείμενα.

Το νέο portfolio Latex R Series
Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει η σειρά HP Latex R στους επαγγελματίες είναι η μοναδική ευελιξία της τεχνολογίας στο να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα σε εύκαμπτα και άκαμπτα υλικά για μεικτές διαφημιστικές καμπάνιες. Ένα μοναδικό σετ μελανιών αποδίδει ζωηρά, λαμπερά χρώματα, ευρεία χρωματική γκάμα και το λαμπρότερο λευκό της βιομηχανίας.
Το HP White Latex μελάνι θέτει νέα στάνταρ με το καινοτόμο σύστημα ανακύκλωσης του λευκού μελανιού για αποφυγή του διαχωρισμού της χρωστικής.

HP Latex R series

Το νέο portfolio Latex R περιλαμβάνει τα μοντέλα:
- HP Latex R2000 Plus για υψηλή παραγωγικότητα, με διαχείριση υλικών σε ρολά και φύλλα σε πλάτος έως 2,5 m, δοχεία μελάνης 5Lt και δυνατότητα λευκού
- HP Latex R1000 Plus πλάτους έως 1.64 m, για υλικά σε ρολά ή φύλλα, με δοχεία μελάνης 3Lt και δυνατότητα λευκού
- HP Latex R1000, entry-level οικονομική λύση για υλικά μέγιστου πλάτους 1,64 m και δοχεία μελάνης 3Lt. Διατίθεται σε configuration τροφοδοσίας φύλλων με δυνατότητα λευκού, ενώ η τροφοδοσία ρολού διατίθεται ως έξτρα εξοπλισμός.

Τα μοντέλα της σειράς R διαχειρίζονται άκαμπτα υλικά όπως foamboard από χαρτί ή πλαστικό, PVC foam, φύλλα κυματοειδούς χαρτονιού, ακρυλικά, πολυκαρβονικά, συμπαγές χαρτόνι, φύλλα honeycomb, σύνθετα φύλλα αλουμινίου και ξύλο. Η γκάμα των εύκαμπτων υλικών περιλαμβάνει PVC banner, αυτοκόλλητο βινύλιο, επιχρισμένα χαρτιά, πολυπροπυλένιο, πολυστερίνη, πολυκαρβονικά, πολυεστερικά, υφάσματα και καμβάδες.