GRAPHICANEWS

Adobe Firefly

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται στο Photoshop

την 7 Ιουνίου, 2023

Η Adobe ενσωμάτωσε την τεχνολογία Generative Fill στο Photoshop, φέρνοντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) του Adobe Firefly απευθείας στις ροές εργασιών σχεδιασμού στο διάσημο πρόγραμμά της.

Η νέα δυνατότητα Generative Fill είναι ο πρώτος co-pilot στον κόσμο σε δημιουργικές και σχεδιαστικές ροές εργασιών, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα με… μαγικό τρόπο, να προσθέτουν, να επεκτείνουν ή να αφαιρούν περιεχόμενο από εικόνες μέσα σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας απλά μηνύματα κειμένου (prompts).

Η νέα αυτή, εντυπωσιακή, δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη στην έκδοση beta του Photoshop και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή Creative Cloud της εταιρείας που ενσωματώνει σε βάθος την τεχνολογία Firefly.

Η οικογένεια δημιουργικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης της Adobe, Firefly, κυκλοφόρησε πριν από έξι εβδομάδες με αρχική στόχευση τη δημιουργία εικόνων και εφέ κειμένου. Γρήγορα έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εκδόσεις beta στην ιστορία της Adobe, με τους χρήστες παγκοσμίως να δημιουργούν πάνω από 100 εκατομμύρια εικόνες.

Η ψηφιακή μηχανή Firefly είναι η μόνη υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιουργεί περιεχόμενο επαγγελματικής ποιότητας και έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται απευθείας στις ροές εργασίας των δημιουργών. Το πρώτο μοντέλο της οικογένειας Firefly εκπαιδεύεται σε εικόνες Adobe Stock, περιεχόμενο με ελεύθερη άδεια χρήσης και άλλο δημόσιο περιεχόμενο χωρίς περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων.

Το εργαλείο Generative Fill αυτόματα λαμβάνει υπόψιν του την προοπτική, το φωτισμό και το στυλ των εικόνων και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα, μειώνοντας ταυτόχρονα τις χρονοβόρες και ενίοτε κουραστικές εργασίες retouch. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις νέες δυνατότητες:

Η δυνατότητα Generative Fill του Photoshop είναι ήδη διαθέσιμη στην εφαρμογή beta για desktop υπολογιστές και θα παραμείνει διαθέσιμη και το δεύτερο εξάμηνο του 2023.