GRAPHICANEWS

Fogra Cert για Konica Minolta

Πιστοποίηση Fogra για τις μηχανές της Konica Minolta

την 24 Ιανουαρίου, 2022

Η Konica Minolta ανακοίνωσε πως δύο από τα έγχρωμα ψηφιακά συστήματά της, τα AccurioPress C14000 και C4080 Series, έλαβαν την πιστοποίηση FograCert ως VPS (Validation Printing System).
H Fogra, το ερευνητικό ινστιτούτο στη Γερμανία, αναγνωρίζει εκτυπωτικά συστήματα παραγωγής που επιδεικνύουν δέσμευση στα πρότυπα ISO, βάσει μετρήσιμων κριτηρίων.

Η Fogra διαπίστωσε ότι οι σειρές AccurioPress C14000 και C4080 «πληρούν όλα τα κριτήρια αυτού του προγράμματος στις δοκιμασμένες διαμορφώσεις.» Οι εκτυπωτικές μηχανές είναι πλέον πιστοποιημένες όταν “τρέχουν” τους controllers EFI Fiery ή της Konica Minolta.

Η διαπίστευση Fogra αποκτάται μετά από εκτεταμένες δοκιμές σε διάφορες συνθήκες εκτύπωσης που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συμμόρφωση PDF/X, ακρίβεια χρώματος, ομοιομορφία, μονιμότητα και αντοχή στο φως, κ.α. Άλλοι παράγοντες που εξετάζονται ήταν το ξεθώριασμα, η μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη επαναληψιμότητα, η αντίσταση της εκτύπωσης στην τριβή κ.α.
Η σειρά AccurioPress C14000/C12000 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020 και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας σε εκτυπωτικό παραγωγής φύλλου μεγάλου όγκου με χρήση toner.

Η σειρά AccurioPress C4080 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 και κατασκευάστηκε για την entry και mid level παραγωγικότητα, αποτελώντας ευέλικτα ψηφιακά πιεστήρια που μπορούν να αξιοποιηθούν ως μία all-in-one λύση για ποιοτικές εκτυπώσεις φύλλου.

Πυρήνας και στις δύο μηχανές είναι το σύστημα ελέγχου IQ-501 (Intelligent Quality Optimizer) της Konica Minolta το οποίο κάνει αυτόματη ρύθμιση της εκτυπωτικής μηχανής εξασφαλίζοντας εξαιρετική ποιότητα και ακρίβεια εκτύπωσης.

KOMICA MINOLTA C14000