graphicanews

AGFA Oberon RTR3300

Oberon RTR3300: Νέος εκτυπωτής από την AGFA

την 12 Φεβρουαρίου, 2020

Η Agfa ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στη σειρά εκτυπωτών inkjet ευρείας διάστασης. Ο νέος εκτυπωτής Oberon RTR3300 είναι ένας roll-to-roll εκτυπωτής 3,3 μέτρων πλάτους που συνδυάζει εξαιρετική παραγωγικότητα και ποιότητα εκτύπωσης, σε ένα ευρύ φάσμα υλικών.

Ο νέος Oberon RTR3300 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με την κλασική τετραχρωμία CMYK συν λευκό, και μία με έξι χρώματα ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χρήστη.

Σε ότι αφορά στις ταχύτητες εκτύπωσης, στη λειτουργία “express” αγγίζει τα 150 τμ/ώρα, διατηρώντας την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης της Agfa, ενώ, στη λειτουργία “production” ο Oberon φτάνει τα 85 τμ/ώρα. Με την επιλογή διπλού ρολού μπορεί να διαχειρίζεται δύο ρολά έως 1,6 μέτρα πλάτος ταυτοχρόνως, διπλασιάζοντας τη συνολική παραγωγή του ικανότητα.

Τα UV LED μελάνια που χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής βελτιστοποιήθηκαν για χρήση σε εύκαμπτα υλικά και έχουν λάβει πιστοποίηση Greenguard Gold, που σημαίνει ότι πληρούν ορισμένες από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές χημικών εκπομπών στον κόσμο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ευαίσθητους εσωτερικούς χώρους όπως σχολεία ή εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Επίσης, ο εκτυπωτής μπορεί να τυπώνει με μεγάλη ευκολία σε διάτρητα υλικά (mesh).

Εκτός από τους αερόψυκτους LED λαμπτήρες σκλήρυνσης των μελανιών, το Oberon RTR3300 διαθέτει ένα υδρόψυκτο τραπέζι το οποίο διατηρεί την περιοχή εκτύπωσης σε θερμοκρασία δωματίου. Ως εκ τούτου, οι χρήστες μπορούν να τυπώσουν σε οποιοδήποτε είδος θερμικά ευαίσθητου υλικού, συμπεριλαμβανομένων των υλικών χαμηλότερου κόστους.

Ο νέος εκτυπωτής θα παρουσιαστεί στο κοινό στην επικείμενη FESPA στη Μαδρίτη στις 24 έως 27 Μαρτίου.