graphicanews

JET Varnish 3D ONE

Νέα μηχανή καλλωπισμού εντύπων από τις MGI & Konica Minolta

την 6 Φεβρουαρίου, 2020

Ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες η επίσημη κυκλοφορία της νέας μηχανής MGI JETvarnish 3D One, μιας απλής, συμπαγούς και οικονομικά προσιτής μηχανής για τον καλλωπισμό εντύπων με ψηφιακό βερνίκι, τοπικό ή ολικό, μεταβλητού πάχους. Η νέα μηχανή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον περασμένο Οκτώβριο στην έκθεση Printing United στην Αμερική και γίνεται πλέον εμπορικά διαθέσιμη.

Με τις προβλέψεις να μιλούν για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το 10% για την αγορά του καλλωπισμού των εντύπων, η Konica Minolta επένδυσε στις μηχανές αυτές στο πλαίσιο της αποστολής της να δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες της εκτύπωσης ώστε να αυξήσουν και να διαφοροποιήσουν τις ροές εσόδων τους.

Στόχος της εταιρείας είναι ο καλλωπισμός των εντύπων να γίνει κοινή πρακτική, τόσο για τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών, όσο και για αυτόν της Συσκευασίας.

Η νέα μηχανή ενσωματώνει τα βασικά χαρακτηριστικά της βραβευμένης τεχνολογίας JETvarnish και επιτρέπει την single pass εκτύπωση τοπικού ή ολικού βερνικιού με διαφορετικά πάχη, δημιουργώντας στα έντυπα ανάγλυφες επιφάνειες οι οποίες ξεκινούν από τα 21μm (2D) και φτάνουν έως και τα 116μm (3D).

JETvarnish 3D One

Έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται χαρτιά έως 450gsm, ανεξαρτήτως εάν έχουν προ-τυπωθεί με τη μέθοδο offset ή ψηφιακά και εάν έχουν υποστεί πρόσθετες επεξεργασίες όπως πλαστικοποίηση ή βερνίκι νερού.

Όσον αφορά στην ταχύτητα παραγωγής, αυτή φτάνει τα 2.077 φύλλα Α3 την ώρα για επίπεδο βερνίκι (2D), τα 1.260 φύλλα Α3 την ώρα για πάχος βερνικιού 51μm και τα 547 φύλλα A3 για βερνίκι με το μέγιστο πάχος στα 116μm.
H μέγιστη διάσταση φύλλου που περνάει από τη μηχανή είναι στα 36,4 x 75 cm, ενώ, το μέγιστο πλάτος εκτύπωσης είναι στα 35,2cm.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το συνολικό μέγεθος της μηχανής είναι αρκετά μικρό (4m μήκος x 1.2m πλάτος x 1.8m ύψος) έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε μια μονάδα παραγωγής.

JetVarnish3DOne