graphicanews

KYOCERA FOREARTH

Η Kyocera εισέρχεται στην αγορά εκτύπωσης υφασμάτων

την 7 Ιουνίου, 2023

Ο νέος inkjet εκτυπωτής της εταιρείας ονομάζεται FOREARTH, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το στίγμα πως το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν κεντρικό κριτήριο στην ανάπτυξη του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας: “Ο νέος εκτυπωτής στοχεύει να εξαλείψει σχεδόν κάθε χρήση νερού από τη διαδικασία εκτύπωσης υφασμάτων. Αναμένουμε ότι θα συμβάλει στην εξάλειψη της ρύπανσης του νερού η οποία σχετίζεται με την εκτύπωση και αποτελεί εδώ και καιρό ένα ζήτημα για τη βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης.”

FOREARTH WATER CONSUMPTION

Η παραδοσιακή αναλογική εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων καταναλώνει μεγάλη ποσότητα νερού, ειδικά στις διαδικασίες πλύσης και ατμού, και η ρύπανση των λυμάτων λόγω της εκτύπωσης υφασμάτων αποτελεί ένα μακροχρόνιο ζήτημα σε όλο τον κόσμο.
Επίσης, περιβαλλοντική ανησυχία προκαλούν και τα υπερβολικά απόβλητα που προκύπτουν από τη μαζική απόρριψη ενδυμάτων και οι βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης βρίσκονται υπό πίεση να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
Έτσι, η Kyocera ανέπτυξε τον νέο της εκτυπωτή συνδυάζοντας την πατενταρισμένη τεχνολογία inkjet, του μελανιού και τον εξοπλισμού εκτύπωσης, ώστε να συμβάλει στην επίλυση αυτών των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Χαρακτηριστικά
Γενικά, η εκτύπωση υφασμάτων χρησιμοποιεί μελάνι βαφής (Dye)* και απαιτεί μεγάλη ποσότητα νερού για τις διαδικασίες πριν και μετά την επεξεργασία, όπως ο ατμός και το πλύσιμο. Ο εκτυπωτής FOREARTH είναι ένα σύστημα εκτύπωσης Όλα-σε-Ένα που χρησιμοποιεί μελάνια pigment**, υγρό προεπεξεργασίας και υγρό φινιρίσματος, τα οποία ψεκάζονται ταυτοχρόνως από την κεφαλή inkjet. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφονται οι προ-εκτυπωτικές και μετ-εκτυπωτικές διαδικασίες της αναλογικής εκτύπωσης και μειώνεται η κατανάλωση νερού κατά 99%***. Επίσης, αυτή η νέα λύση εκτύπωσης συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2, επειδή δεν χρειάζεται εξοπλισμό μεγάλης κλίμακας που χρησιμοποιείται για τις διαδικασίες πριν και μετά την επεξεργασία της εκτύπωσης υφασμάτων.

FOREARTH

Ο νέος εκτυπωτής διαθέτει έως 18 κεφαλές εκτύπωσης και μπορεί να τυπώσει με έως 8 χρώματα, εκ των οποίων τα 4 CMYK.
Το μέγιστο πλάτος εκτύπωσης φτάνει τα 180cm (185cm πλάτος υλικού) και η ανάλυσή του είναι στα 600x600dpi.
Σε ότι αφορά στην ταχύτητα εκτύπωσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως φτάνει τα 250 τετραγωνικά μέτρα την ώρα.

Ο FOREARTH θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό (εκτός Ιαπωνίας) στην επικείμενη έκθεση ITMA (8-14 Ιουνίου 2023) στο Μιλάνο.

* Μελάνι βαφής (Dye): Μελάνι με μικρά σωματίδια βαφής διαλυμένα σε νερό, το οποίο τυπώνεται με εμποτισμό του υφάσματος στο χρώμα.
** Μελάνι Pigment: Μελάνι με μεγάλα σωματίδια χρώματος -που δεν διαλύονται στο νερό- και τυπώνει κολλώντας στην επιφάνεια του υφάσματος
*** Βάσει έρευνας της KYOCERA (2022)