graphicanews

Νέα μοντέλα ImagePROGRAF ανακοίνωσε η Canon

Νέα μοντέλα ImagePROGRAF ανακοίνωσε η Canon

την 6 Μαρτίου, 2024

Μια νέα σειρά εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους 7 χρωμάτων ανακοίνωσε η Canon η οποία απευθύνεται σε τυπογραφεία εμπορικών εκτυπώσεων αλλά και σε in-house εκτυπωτικά τμήματα.

Οι νέοι wide format εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί κυρίως για εκτυπώσεις αφισών υψηλής ποιότητας αλλά η εταιρεία λέει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες εφαρμογές Γραφικών Τεχνών όπως η εκτύπωση φωτογραφιών.
Η νέα σειρά αποτελείται από τρεις εκτυπωτές: τον imagePROGRAF GP-6600S στα 152,4 cm πλάτος, τον GP-4600S στα 111,8 cm και τον μικρότερο της σειράς GP-2600S με πλάτος στα 61 cm.

Και τα τρία μοντέλα χρησιμοποιούν τα νέα pigment μελάνια LUCIA PRO II.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως χάρη στα 7 χρώματα (CMYK + πορτοκαλί + γκρι + matt μαύρο) οι εκτυπωτές μπορούν να αναπαραγάγουν με μεγάλη πιστότητα έως το 96% της σκάλας Pantone Formula Guide Solid Coated.

Από τα 7 χρώματα τα 5 είναι καινούρια και έχει βελτιωθεί τόσο η αντοχή τους στην τριβή όσο και η διάρκεια ζωής των εκτυπώσεων η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 200 χρόνια.

canon imagePROGRAF GP

Για την αύξηση της παραγωγικότητας των νέωνν εκτυπωτών η Canon έχει προσθέσει μία δεύτερη υποδοχή ρολού έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί αυτόματα να μεταβεί π.χ. από την εκτύπωση σε ματ σε γυαλιστερό χαρτί χωρίς να διακόπτεται η ροή εργασίας. Με την επιτάχυνση της διαδικασίας αυτόματης τροφοδοσίας μέσων, ο χρόνος φόρτωσης των μέσων έχει μειωθεί κατά περίπου 40%.

Ο κος Mathew Faulker, Διεθυντής Marketing & Καινοτομίας δήλωσε σχετικά:
Με το λανσάρισμα της νέας σειράς imagePROGRAF GP, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της υψηλής ποιότητας, premium αγοράς αφισών. Η σειρά GP διατηρεί την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης imagePROGRAF, ενώ η διαμόρφωση των νέων μελανιών LUCIA PRO II προσφέρει πολύ μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και προσφέρει εξαιρετική κάλυψη Pantone για πιο ακριβή εταιρική αναπαραγωγιμότητα χρωμάτων. Καθώς η ανθεκτικότητα των εκτυπώσεων είναι επίσης πολύ σημαντική για την αγορά των αφισών υψηλής ποιότητας, κάθε αφίσα που θα εκτυπωθεί στις νέες συσκευές imagePROGRAF GP θα είναι πολύ ανθεκτική στις γρατσουνιές και στο φως, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μακροζωίας και της αξίας της. Και με τον βελτιωμένο χειρισμό πολυμέσων και την αυξημένη αυτοματοποίηση της σειράς, την κάναμε ακόμη πιο παραγωγική και εύκολη στη χρήση».

Οι νέοι εκτυπωτές θα είναι διαθέσιμοι από τον Μάρτιο 2024 και θα παρουσιαστούν στην επικείμενη έκθεση drupa.