graphicanews

Roland VersaUV LEC2-330

2 νέα πολυεργαλεία από τη Roland

την 22 Ιανουαρίου, 2021

Η Ιαπωνική εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομα της με τις υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις ευρείας διάστασης -και τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά και στις εκτυπώσεις αντικειμένων - ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων εκτυπωτών της σειράς VersaUV.

Όπως προδίδει και το όνομα της σειράς, πρόκειται για δύο νέους wide format εκτυπωτές UV, με τους οποίους η εταιρεία -λίγο πολύ- αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τις εφαρμογές που καλύπτονται από έναν wide format εκτυπωτή αυτής της κατηγορίας.
Τα δύο νέα μοντέλα της σειράς, ο VersaUV LEC2-330 και ο VersaUV LEC2-640, είναι ουσιαστικά δύο πανομοιότυπα μηχανήματα εκτύπωσης & κοπής, που διαφέρουν μόνο στο πλάτος εκτύπωσης των υλικών που δέχονται. Ο 640 τυπώνει & κόβει υλικά σε πλάτος έως 160cm, ενώ, ο 330 σε πλάτος έως 73,6cm.

Και οι δύο εκτυπωτές είναι εξάχρωμοι, συν αστάρι/επίχρισμα (primer) και τυπώνουν με Cyan, Magenta, Yellow, Black, Λευκό και Διάφανο gloss σε ανάλυση που φτάνει τα 1440 dpi.

Roland VersaUV LEC2 640 & 330

Η δυνατότητα εκτύπωσης εξαχρωμίας σε συνδυασμό με την τεχνολογία στεγνώματος με λάμπες UV είναι αυτή που επιτρέπει στους 2 νέους εκτυπωτές να διευρύνουν τη γκάμα εφαρμογών τους και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για κλασικές εφαρμογές όπως αφίσες, banners κ.λπ. όσο και για την παραγωγή premium ετικετών, εύκαμπτων συσκευασιών, κουτιών από λεπτό χαρτόνι ή ακόμη και σε ύφασμα για backlit displays.

Τα UV μελάνια που χρησιμοποιούνται είναι άοσμα & οικολογικά και έχουν λάβει την πιστοποίηση GREENGUARD Gold η οποία εγγυάται πως δεν περιέχουν επιβλαβείς πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) μετά το στέγνωμα τους και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκτυπώσεις εσωτερικού χώρου.

Τέλος, και τα δύο μηχανήματα συνοδεύονται δωρεάν από το νέο RIP λογισμικό της Roland, VersaWorks 6, το οποίο πλέον είναι 64-bit και διαθέτει επανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας.