graphicanews

Canon VarioPrint ix

Νέα σειρά Varioprint iX από την Canon

την 29 Ιουνίου, 2020

Η Canon ανακοίνωσε τη νέα σειρά inkjet φύλλου varioPRINT iX, ένα προηγμένο σύστημα εκτύπωσης inkjet με τεχνολογία iQuarius. 
Η νέα σειρά απευθύνεται σε εκτυπωτικά κέντρα με όγκο παραγωγής από 1 έως 10 εκατομμύρια σελίδες A4 το μήνα και αποτελεί τη νέα πρόταση της εταιρείας που συνδυάζει την ποιότητα εκτύπωσης και το εύρος μέσων των συστημάτων offset ή υγρού τόνερ με την παραγωγικότητα και την οικονομία της inkjet εκτύπωσης.

Η νέα μηχανή τυπώνει με ταχύτητα που φτάνει τις 320 Α4 σελίδες το λεπτό σε ένα εύρη φάσμα υλικών (συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού με επίστρωση από 90 έως 350gsm) και είναι ιδανική για την παραγωγή βιβλίων, εμπορικών εκτυπώσεων ή/και διαφημιστικών φυλλαδίων.

Είναι κατασκευασμένη πάνω στην πλατφόρμα της σειράς varioPRINT i-series την οποία η εταιρεία παρουσίασε στο κοινό το 2015 και έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 250 εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Σε ότι αφορά στην τεχνολογία εκτύπωσης iQuarius που χρησιμοποιεί η νέα αυτή έκδοση, πρόκειται για έναν συνδυασμό τριών χαρακτηριστικών:

• Ένα πρωτοποριακό σύστημα στεγνώματος το οποίο συνδυάζει αέρα και θερμότητα με υγρασία για την προστασία του χαρτιού. Έτσι εξασφαλίζονται άρτιες εκτυπώσεις σε ένα ευρύ φάσμα μέσων, απόλυτα επίπεδες και έτοιμες για άμεσο φινίρισμα.
• Νέα, ιδιόκτητα, πολυμερή μελάνια νερού που προσφέρουν ζωντανά και στιβαρά χρώματα σε μεγάλη ποικιλία μέσων.
• Κεφαλές εκτύπωσης 1200dpi, οι οποίες προέκυψαν από τη συνεργασία της Canon με την Kyocera, σε συνδιαμό με την προηγμένη τεχνολογία ελέγχου ομοιομορφίας ακροφυσίων η οποία χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο σαρωτή για τον αυτόματο έλεγχο και την ευθυγράμμιση μεμονωμένων ακροφυσίων κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Ο άμεσος έλεγχος των ακροφυσίων προσφέρει τη δυνατότητα ανίχνευσης προβλημάτων και αυτόματης βελτίωσης των ακροφυσίων κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης με αποτέλεσμα τη μείωση των διακοπών και των σκάρτων φύλλων.

Ο Christian Unterberger, Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Canon Production Printing, δήλωσε σχετικά: «Η παρουσίαση της σειράς varioPRINT iX αποτελεί μια σημαντική βελτίωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων μας για την αγορά των Γραφικών Τεχνών. Με τη νέα σειρά varioPRINT iX, παράλληλα με την τεχνολογία Colorado UVgel της Canon και τον εκτυπωτή συνεχούς τροφοδοσίας ProStream, οι εμπορικοί εκτυπωτές έχουν πλέον ένα ευρύτερο φάσμα λύσεων Canon για να διαλέξουν ώστε να καλύψουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες."