graphicanews

Xaar Nitrox

Νέες κεφαλές εκτύπωσης Inkjet ανακοίνωσε η Xaar

την 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Xaar, ο κορυφαίος όμιλος τεχνολογίας εκτύπωσης inkjet, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων κεφαλών εκτύπωσης, Xaar Nitrox, οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και ομοιομορφία εκτύπωσης για απαράμιλλη απόδοση σε μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.

Βασιζόμενες στην νέα πλατφόρμα ImagineX της εταιρείας, οι νέες κεφαλές θέτουν νέα standarts στις εκτυπώσεις inkjet επιτρέποντας τη χρήση τους σε εφαρμογές που περιλαμβάνουν από κλασικές inkjet εκτυπώσεις γραφικών και 3D εκτυπώσεις, έως και εκτυπώσεις σε κεραμικά, γυαλί, ετικέτες και συσκευασίες.

Xaar Nitrox printheads

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες κεφαλές τυπώνουν έως και 100 μέτρα το λεπτό (1,7m/ sec) με ανάλυση στα 720 dpi, ενώ, επιτυγχάνουν μέγιστη ανάλυση που φτάνει τα 1440dpi.
Το μέγεθος κουκίδας (drop size) ξεκινά από τα 6pl και φτάνουν έως τα 40pl, ενώ, για τις εκτυπώσεις οπτικής επικοινωνίας, τις εκτυώσεις ετικετών κ.λπ. μπορουν να διαχειριστούν μελάνια solvent, oil-based και UV.

Οι νέες κεφαλές είναι διαθέσιμες σε τρεις παραλλαγές: Nitrox Core, Pro και Elite ανάλογα με τις εφαρμογές στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν.