graphicanews

Mimaki 100 series

2 νέοι roll to roll εκτυπωτές από τη Mimaki

την 2 Δεκεμβρίου, 2020

Η Ιαπωνική Mimaki ανακοινώσει την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων ρολού, έναν με μελάνια UV και έναν με μελάνια διαλύτη (solvent). Πρόκειται για τους εκτυπωτές τις σειράς 100 με ονόματα UJV100-160 και JV100-160 αντιστοίχως.

Και τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν το σύστημα DAS (Dot Adjustment System) της εταιρείας, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τη διόρθωση της θέσης των κουκκίδων και την τροφοδοσία των μέσων εκτύπωσης, μια λειτουργία που μέχρι πρότινος ο χειριστής έπρεπε να ρυθμίζει χειροκίνητα κάθε φορά που άλλαζε υλικά εκτύπωσης. Τώρα, η αυτοματοποιημένη διαδικασία, σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχει υψηλή λειτουργικότητα και μειώνει σημαντικά το φόρτο εργασίας, ενώ παράλληλα παρέχει σταθερή εκτύπωση υψηλής ποιότητας.

Μαζί με το σύστημα DAS, οι νέοι εκτυπωτές διάστασης 1.61μέτρων, ενσωματώνουν τις τεχνολογίες MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System 4) το οποίο διορθώνει το πρόβλημα του banding (γραμμές με ανομοιόμορφη κατανομή μελανιού που δημιουργούνται από την κίνηση της κεφαλής κατά μήκος του φορέα), την τεχνολογία NCU (Nozzle Check Unit) ένα σύστημα ελέγχου & καθαρισμού των ακροφυσίων της κεφαλής και τέλος την τεχνολογία NRS (Nozzle Recovery System) με την οποία τα ελαττωματικά ακροφύσια αντικαθίστανται, εν ώρα λειτουργίας, ώστε να μην χρειαστεί να διακοπεί η εκτύπωση.

Σε ότι αφορά στην ταχύτητα εκτύπωσης, η Mimaki υποστηρίζει πως οι δύο νέοι εκτυπωτές τυπώνουν έως και 180% ταχύτερα από τον εκτυπωτή JV150 της εταιρείας.
Σε gloss PVC και 6 pass εκτύπωση με τετραχρωμία, οι εκτυπωτές καλύπτουν 20 τετραγωνικά την ώρα, ενώ σε μουσαμά με 4 pass ποιότητα, φτάνουν τα 27,4 τετρ./ώρα.