graphicanews

QX2018

QuarkXPress 2018

την 2 Μαρτίου, 2018

Η Quark ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην αγορά της νέας έκδοσης του λογισμικού της QuarkXPress 2018.
Σύμφωνα με το Δ.Τ. της εταιρείας, το νέο QuarkXPress 2018 θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαΐου 2018 και θα προσφέρει στους σχεδιαστές και τους δημιουργικούς επαγγελματίες νέα χαρακτηριστικά διαχείρισης και επεξεργασίας τυπογραφίας, εκτύπωσης και ψηφιακών εκδόσεων, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών δημιουργικών και παραγωγικών απαιτήσεών τους.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Quark έχει προσθέσει πολλά νέα χαρακτηριστικά βελτιώνοντας την λειτουργικότητα του QuarkXPress. Η νέα έκδοση του λογισμικού συνεχίζει αυτήν την παράδοση.

Έτσι λοιπόν, οι χρήστες της νέας έκδοσης θα βρουν πολλά νέα εργαλεία μορφοποίησης κειμένων και γραμματοσειρών. Ορισμένες από τις νέες βελτιωμένες λειτουργίες είναι:

- Ευκολότερη πρόσβαση στο menu διαχείρισης γραμματοσειρών Open Type,
- Υποστήριξη έγχρωμων γραμματοσειρών - το QuarkXPress 2018 είναι η πρώτη εφαρμογή σχεδίασης που υποστηρίζει πλήρως τις έγχρωμες γραμματοσειρές. Πλέον υποστηρίζει έγχρωμες γραμματοσειρές σε μορφές SVG, SBIX και COLR και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκτυπώσεις, PDF και ψηφιακές εξόδους.
- Αναβαθμισμένη παρουσίαση γραμματοσειρών: Η παρουσίαση των γραμματοσειρών έχει αναδιαμορφωθεί για να βοηθήσει τους σχεδιαστές να κάνουν τις καλύτερες τυπογραφικές επιλογές. Στη νέα έκδοση η οικογένεια γραμματοσειρών και τα διαθέσιμα Στυλ (Roman, Bold, κ.λπ.) εμφανίζονται τώρα σε δύο ξεχωριστούς συνδυασμούς και μπορούν να αντιστοιχιστούν στα κουμπιά στυλ τύπου P / B / I στις παλέτες και στο παράθυρο διαλόγου.
- Επίπεδα αυστηρότητας συλλαβισμού: Επιλέξτε ανάμεσα σε πέντε επίπεδα αυστηρότητας συλλαβισμού.

Αλλαγές και βελτιώσεις έχουν γίνει και στις λειτουργίες εκτύπωσης.
Πλέον η νέα έκδοση κάνει πιο εύκολη τη μετατροπή αρχείων από InDesign σε QuarkXPress, ενσωματώνεται το Callas PDF Print Engine (με υποστήριξη PDF/X & PDF/A) και ενσωματώνεται η έκδοση JavaScript v8 με βελτιωμένες λειτουργίες αυτοματισμού.

Μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του στις 16 Μαίου, η εταιρεία προσφέρει ειδικές εκπτώσεις εάν οι ενδιαφερόμενοι προχωρήσουν στην αγορά ή αναβάθμιση της τρέχουσας έκδοσης QuarkXPress 2017. Για να δείτε αναλυτικά τις παρεχόμενες προσφορές, επισκεφτείτε τη σελίδα της εταιρείας από εδώ.