graphicanews

Roland VersaExpress

Νέος οκτάχρωμος εκτυπωτής ρολού από τη Roland

την 14 Νοεμβρίου, 2018

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της αναβαθμισμένης έκδοσης του wide format εκτυπωτή της VersaExpress RF-640, ο οποίος πλέον τροφοδοτείται με 8 ξεχωριστά Eco solvent μελάνια.

roland versaExpress colour gamutΗ προσθήκη των τεσσάρων χρωμάτων (κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί και light μαύρο) που συνδυάζονται πλέον με την τετραχρωμία CMYK, διευρύνει σημαντικά τη χρωματική γκάμα του εκτυπωτή και του επιτρέπει να αναπαράγει το 99% της χρωματικής παλέτας Pantone + Solid Coated.

Ο εκτυπωτής που πρωτοπαρουσιάστηκε στην περασμένη Fespa στο Βερολίνο, χρησιμοποιεί κεφαλές piezo και τυπώνει υλικά πλάτους από 25,9 έως 162,5 cm.
Η μέγιστη ανάλυση εκτύπωσης αγγίζει τα 1440dpi, ενώ, η ταχύτητα εκτύπωσης ξεκινά από τα 1,8τμ/ώρα στη μέγιστη ανάλυση 1440x720dpi, και φτάνει τα 10,5τμ/ώρα με ανάλυση 360x720dpi.

Τον νέο εκτυπωτή "τρέχει" το νέο RIP της Roland: ErgoSoft Roland Edition 2 SPECIAL PLUS το οποίο διαχειρίζεται αρχεία PDF, EPS, TIFF και PSD, ενώ παράλληλα επιτρέπει την εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων.

roland versaExpress applications