graphicanews

Konica Minolta AccurioLabel230

Νέα ψηφιακή μηχανή για ετικέτες

την 12 Ιουνίου, 2019

Η Konica Minolta ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας ψηφιακής μηχανής για ετικέτες, AccurioLabel 230. Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας AccurioLabel 190, το οποίο το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει ζωντανά στην GRAPHICA EXPO 2019 πριν λίγους μήνες.

Η νέα έκδοση, η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως για πρώτη φορά στην επικείμενη Labelexpo στις Βρυξέλλες από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς σε μικρά τιράζ και μεγαλύτερη ευελιξία.

Όπως και η AccurioLabel 190 έτσι και η νέα έκδοση έχει κατασκευαστεί από την Konica Minolta σε συνεργασία με τη Δανέζικη Grafisk Maskinfabrik.
Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν ήδη ξεκινήσει οι αποστολές της νέας μηχανής η οποία αν και εξωτερικά είναι πανομοιότυπη με το προηγούμενο μοντέλο, έχει δεχτεί τροποποιήσεις και βελτιώσεις και πλέον μπορεί και τυπώνει με ταχύτητες που φτάνουν τα 23,4 μέτρα το λεπτό.
Μία ακόμη σημαντική βελτίωση της νέας έκδοσης είναι το γεγονός πως πλέον μπορεί να γίνεται συνεχόμενη εκτύπωση στη μέγιστη ανάλυση της μηχανής, δηλαδή στα 1,200dpi, για μήκη υλικού έως και 1000 μέτρων, χωρίς να απαιτείται ενδιάμεσα καλιμπράρισμα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της ταχύτητας εκτύπωσης, αυξάνει σημαντικά τη συνολική παραγωγικότητα της.

Σε ότι αφορά στα υλικά εκτύπωσης, η νέα έκδοση τυπώνει σε υλικά πλάτους από 25 έως 33 cm, σε χαρτιά, PP, PET και YUPO (σ.σ. συνθετικό χαρτί), και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (overprint kit) μπορεί να τυπώσει σε ήδη προ-τυπωμένα υλικά.

Στα τέσσερα περίπου χρόνια από τότε που η εταιρεία μπήκε στην αγορά της ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών, έχουν εγκατασταθεί παγκοσμίως 350 μηχανές AccurioLabel.

Konica Minolta AccurioLabel 230