graphicanews

epson dtg

Νέος εκτυπωτής άμεσης εκτύπωσης υφασμάτων από την Epson

την 5 Μαρτίου, 2020

Η Epson παρουσίασε έναν νέο εκτυπωτή άμεσης εκτύπωσης υφασμάτων (DTG, direct to garment) ο οποίος προσφέρει χαμηλό συνολικό κόστος κτήσης & λειτουργίας για επιχειρήσεις με μεσαία έως μεγάλη παραγωγή τυπωμένων ενδυμάτων.
Σύμφωνα με την εταιρεία ο νέος SureColor SC-F3000 προσφέρει υψηλά επίπεδα ακρίβειας, γρήγορους χρόνους παραγωγής και δυνατότητα παραγωγής πολύπλοκων σχεδίων σε διάφορους τύπους υφασμάτων.

Για πρώτη φορά η EPSON εισαγάγει τα μεγάλης χωρητικότητας μελανοδοχεία της (1,5 λίτρων) στη σειρά των DTG εκτυπωτών της, που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας αλλά και στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Ο νέος εκτυπωτής διαθέτει οθόνη αφής 4.3 ιντσών, ειδικούς αισθητήρες μέτρησης ύψους και αυτόματη ρύθμιση του ύψους της επιφάνειας εκτύπωσης όπου τοποθετείται το ρούχο. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν την εύκολη εναλλαγή μεταξύ ρούχων, καπέλων, πάνινων τσαντών κ.α.
Η ποιότητα εκτύπωσης έχει επίσης βελτιωθεί, χάρη στην τεχνολογία εναπόθεσης μελάνης, ενώ η πρόσβαση στα δοχεία μελάνης είναι πλέον πολύ εύκολη.

Ο Νικόλαος Βαρδακαστάνης, διευθυντής προϊόντων DTG της Epson Europe, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι αυτές που τροφοδοτούν την καινοτομία μας και αυτή η σύνδεσή μας μάς βοήθησε στη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό του SC-F3000. Όχι μόνο κάναμε τον εκτυπωτή αυτόν εύκολο στη χρήση, αλλά η ποιότητα της παραγωγής σε τέτοιες εντυπωσιακές ταχύτητες θα έχει οικονομικό και δημιουργικό νόημα για πολλές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν και να ελέγξουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος τους. Είναι σημαντικό για εμάς κάθε φορά που λειτουργούν τον εκτυπωτή οι πελάτες μας, να αισθάνονται σιγουριά και να εμπνέουμε εμπιστοσύνη. Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης εκτύπωσης DTG από την Epson η οποία περιλαμβάνει: εκτυπωτή, μελάνια, λογισμικό και υποστήριξη."

Ο νέος εκτυπωτής θα είναι διαθέσιμος από τον Ιούνιο του 2020.