graphicanews

Ειδήσεις

hp offices Athens

Αλλαγές στην ηγεσία και τη δομή της HP

την 7 Οκτωβρίου, 2019

Η HP ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την πρόθεσή της να μειώσει το προσωπικό της κατά 7000 - 9000 άτομα (από ένα σύνολο περίπου 55,000 υπαλλήλων παγκοσμίως) με στόχο τη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης εταιρικής δομής.

Η συνολική μείωση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 16% θα υλοποιηθεί μέσω ειδικών προγραμμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης και απολύσεων. Το όλο project πρόκειται να κοστίσει 1δις δολάρια για την υλοποίησή του και αναμένεται να εξοικονομήσει στην εταιρεία περί το 1 δις δολάρια έως το τέλος του 2022.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή στη δομή της εταιρείας έρχεται ταυτοχρόνως με την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας, αφού τον προσεχή Νοέμβριο αναλαμβάνει τα ηνία της HP ο Κος Enrique Lores, αντικαθιστώντας τον κο Dion Weisler ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της HP τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αποχωρεί για οικογενειακούς λόγους.

Aπό το 2015, ο Κος Lores είναι πρόεδρος του τομέα απεικόνισης, εκτύπωσης και λύσεων της HP με έσοδα άνω των 20 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2018. Είχε άμεση εμπλοκή στην διάσπαση της εταιρείας το 2015 αλλά και στην εξαγορά του τμήματος εκτυπωτών της Samsung το 2017 (περισσότερα για το θέμα εδώ).