graphicanews

Ειδήσεις

H Kyocera αγοράζει τη Γαλλική NIXKA και ενισχύει την inkjet εκτύπωση

H Kyocera αγοράζει τη Γαλλική NIXKA και ενισχύει την inkjet εκτύπωση

την 30 Μαρτίου, 2023

Η ΝΙΧΚΑ είναι παραγωγός μηχανών και συστημάτων εκτύπωσης inkjet με έδρα στη Μασαλία της Γαλλίας. Πλέον εντάσσεται στο δυναμικό της Kyocera με στόχο την ενίσχυση της Ιαπωνικής εταιρείας στην παραγωγή μηχανών εκτύπωσης ψεκασμού. Η συμφωνία, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2023, προβλέπει την απόκτηση του 100% της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της Kyocera στις μηχανές εκτύπωσης, ώστε να εξυπηρετήσει νέες εφαρμογές στην εμπορική και βιομηχανική εκτύπωση. Άλωστε, ήδη οι κεφαλές εκτύπωσης inkjet της Kyocera χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς εκτυπωτές της αγοράς, παρέχοντας υψηλή ταχύτητα και ανάλυση εκτύπωσης.
Στόχος της εταιρείας είναι στο μέλλον να προσφέρει και εκτυπωτικά συστήματα που δεν θα περιορίζονται μόνο στο χαρτί αλλά θα επεκταθούν και σε δυνατότητες εκτύπωσης film και υφασμάτων.

Η ΝΙΧΚΑ από τη μεριά της είναι ήδη γνωστή στον κλάδο υπό το όνομα IMPIKA. Το 2013, η γαλλική εταιρία που μόλις ένα χρόνο πριν είχε παρουσιάσει στη Drupa 2012 το καινοτόμο και φουτουριστικό ψηφιακό εκτυπωτικό σύστημα inkjet: iPrint eXtreme, αγοράστηκε από τη XEROX και δημιουργήθηκε η οντότητα XEROX Impika.

Kyocera NIXKA

Τα χρόνια της συνεργασίας τους οι δύο εταιρείες έφεραν στην αγορά διάφορα προϊόντα όπως τη Xerox Rialto -μια inkjet μηχανή ρολού σε φύλλο, τη Xerox Brenva -μια inkjet φύλλου, και την Xerox Trivor ένα inkjet σύστημα ρολού.
Αξίζει να σημειωθεί πως και τα τρία παραπάνω συστήματα δεν είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά ως καινούρια καθώς έξι χρόνια μετά την εξαγορά, η Xerox αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία κλείνοντας το εργοστάσιο που είχε στήσει στην πόλη Aubagne της Γαλίας, το οποίο έφτασε να απασχολεί 141 προσωπικό.

Designed by snowing / Freepik