graphicanews

Ειδήσεις

samsung & hp

Oριστική η εξαγορά της Samsung από την HP

την 11 Νοεμβρίου, 2017
Ολοκλήρωθηκε, μετά από 14 μήνες από την πρώτη ανακοίνωση, η εξαγορά του τομέα εκτυπωτών της Samsung Electronics Co., έναντι του ποσού του 1,05 δισ. Δολαρίων, από την HP.

Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας αυτής, η HP θα ισχυροποιήσει σημαντικά τη γκάμα προϊόντων της αλλά και τη θέση της στην παγκόσμια αγορά εκτύπωσης.
Η νέα αυτή συμφωνία θα βελτιώσει τη γκάμα στους Α3 εκτυπωτές, έναν τομέα ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά στο μέλλον. Οι εκτυπώσεις A3 μαζί με τις page wide αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία στις εκτυπώσεις για την HP. Επίσης, σημαντική θα είναι και η συμβολή της Samsung στους Α4 laser εκτυπωτές.

Με την συμφωνία αυτή, η Samsung παραχωρεί στην HP πάνω από 6.500 πατέντες εκτύπωσης καθώς και σχεδόν 1.300 έμπειρους επιστήμονες και μηχανικούς.
Υπολογίζεται πως η αξία της παγκόσμιας αγοράς εκτυπωτών Α3 -γραφείου και MFP- είναι 55 δις. δολάρια.

Σε ότι αφορά το brand της Samsung, αυτό θα συνεχίσει να εμφανίζεται πάνω στους εκτυπωτές για 2 χρόνια ακόμη, ενώ μετά, όλοι οι εκτυπωτές θα φέρουν το λογότυπο της HP. Σε ότι αφορά το service, τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά των εκτυπωτών Samsung, αυτά θα συνεχίσουν να παρέχονται από την εταιρεία για τα επόμενα 5 χρόνια.