GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Fuji Xerox Deal

Σε συμφωνία οι Carl Icahn, Darwin Deason και Xerox

την 4 Μαΐου, 2018

Η Xerox ανακοίνωσε σήμερα ότι έφθασε σε συμφωνία με τους Carl Icahn και Darwin Deason, μέσω της οποίας θα διευθετηθεί το θέμα της Ετήσιας Συνέλευσης των Μετόχων της για το 2018, καθώς και της δικαστικής διαμάχης εναντίον της διοίκησης της Xerox σχετικά με τη συγχώνευση της εταιρίας με τη Fuji Xerox. Η συμφωνία δεν επηρεάζει τις αξιώσεις του κ. Deason εναντίον της Fujifilm.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ με την εκτέλεση από το δικαστήριο των ρητρών που αναστέλλουν τις αξιώσεις του Darwin Deason αναφορικά με τη Xerox. Η συμφωνία θα τερματιστεί αυτομάτως εάν το δικαστήριο δεν ενεργήσει έως τις 3 Μαΐου 2018 στις 8:00 μ.μ.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Xerox και ο Carl Icahn θα αποσύρουν τις αντίστοιχες υποψηφιότητες τους για την εκλογή στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων του 2018.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σχεδιάζει να συναντηθεί άμεσα με την έναρξη ισχύος της νέας σύστασης για να ξεκινήσει μεταξύ άλλων τη διαδικασία αξιολόγησης όλων των στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων για τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της λήξης ή της αναδιάρθρωσης της σχέσης της Xerox με την Fujifilm.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Xerox εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις νέες εξελίξεις:

"Μετά από προσεκτική εξέταση των σχολίων των μετόχων σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση με τη Fuji Xerox, η Xerox συζήτησε με τη Fujifilm ενδεχόμενη αύξηση του μεριδίου που θα λάβουν οι μέτοχοι της Xerox. Μέχρι στιγμής, η Fujifilm δεν έχει υποβάλει πρόταση για την ενίσχυση των όρων συναλλαγής.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα για τη Fuji Xerox, το Συμβούλιο εξέτασε το σημαντικό κίνδυνο και την αβεβαιότητα μιας παρατεταμένης δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία η εταιρεία θα απαγορευόταν να διαπραγματευτεί με τη Fujifilm και η οποία μπορούσε να επιφέρει πιθανή αστάθεια στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Xerox κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο τερματισμός της δικαστικής διαμάχης είναι προς το συμφέρον της εταιρείας μας και όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η Xerox και το προσωπικό της θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των πελατών και στη βελτιστοποίηση των οικονομικών και επιχειρησιακών επιδόσεων της εταιρείας. "

Ο Carl Icahn εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συμφωνία:

"Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Παρασκευής σηματοδοτεί μία σημαντική στιγμή για την εταιρική διακυβέρνηση γενικώς αλλά και για τη Xerox συγκεκριμένα.
Με μια νέα ηγεσία, πιστεύουμε ότι η Xerox θα μπορεί να επωφεληθεί από πολλαπλές ευκαιρίες βελτίωσης της αξίας της, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης της σχέσης της με την Fujifilm. Χάρη στις προσπάθειές μας και το θάρρος και την πεποίθηση του Darwin Deason, αυτή είναι ακόμη μία συναρπαστική στιγμή στην ιστορία της Xerox."

Ο Darwin Deason εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συμφωνία:

"Το μέλλον της Xerox προβλέπεται λαμπρό. Με τον John Visentin στο τιμόνι και με την υποστήριξη και καθοδήγηση από τον Carl Icahn και εμένα, είμαι βέβαιος ότι οι εναλλακτικές λύσεις για την Xerox και τους μετόχους της θα μεγιστοποιηθούν πλήρως και γρήγορα. Ο John είναι ο σωστός ηγέτης την κατάλληλη στιγμή για τη Xerox. "

Η συμφωνία μεταξύ της Xerox,του κ. Icahn και του κ. Deason θα κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Ασφαλείας και Συναλλαγών των ΗΠΑ.