graphicanews

Ειδήσεις

Τέλος εποχής για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια χαρτιού στην Ευρώπη

Τέλος εποχής για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια χαρτιού στην Ευρώπη

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

"Η επίμονη παγκόσμια οικονομική ύφεση αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή από ό,τι αναμενόταν. Η ύφεση των αγορών, η γεωπολιτική αστάθεια και η ασθενής οικονομική ανάπτυξη άσκησαν σημαντική πίεση στη Sappi, ιδιαίτερα στην Ευρώπη."

Με τα λόγια αυτά η Sappi ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής των επιχρισμένων Woodfree χαρτιών στην μικρή πόλη Λάνακεν, λίγο έξω από το Μάαστριχτ στο Βέλγιο.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως βρισκόταν σε μία διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με την πιθανή παύση λειτουργίας της μονάδας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το κλείσιμο του εργοστασίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Λεπτομέρειες σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα στοιχεία, θα παρέχονται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εταιρείας.

Η μεταφορά της παραγωγής σε άλλες εγκαταστάσεις της Sappi έχει ήδη ξεκινήσει και δεν θα υπάρξει καμία αναστάτωση για τους πελάτες διαβεβαιώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τα εναπομείναντα επτά εργοστάσια της Sappi Ευρώπης έχουν συνολική παραγωγικότητα 1.985.000 τόνων/έτος χαρτιών εντύπων και 720.000 τόνων/έτος χαρτιών συσκευασίας και ειδικών χαρτιών.