graphicanews

Ειδήσεις

fogra psd για την Canon

Ο Fogra πιστοποιεί τις μηχανές φύλλου της Canon

την 21 Μαρτίου, 2018

Την πιστοποίηση Fogra PSD (Prosses Standard Digital) απέσπασαν οι εκτυπωτές φύλλου imagePRESS C10000VP, imagePRESS C850 και ο Oce VarioPrint i-series της Canon.

Με την πιστοποίηση αυτή, οι εν λόγο εκτυπωτές της εταιρείας και με τη βούλα πλέον προσφέρουν υψηλή πιστότητα χρώματος. Η πιστοποίηση δόθηκε από τον Fogra μετά από εκτεταμένες δοκιμές πάνω στο πρότυπο ISO/TS15311-2.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε χαρτιά Silk των 170 γραμμαρίων και στα χαρτιά της Sappi, Magno Plus Gloss των 115 γραμμαρίων, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς controllers (PRISMAsync και EFI).
Για να είναι οι αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο κοντά σε πραγματικές συνθήκες εκτύπωσης, τυπώθηκαν 500 αντίτυπα τα οποία στη συνέχεια "μετρήθηκαν" από τους τεχνικούς της Fogra στην πόλη Venlo της Ολλανδίας.

Η απόδοση του Oce VarioPrint i300 αξιολογήθηκε επίσης στο ίδιο χαρτί του Οίκου Sappi (Magno Plus Gloss των 115 γραμμαρίων) και η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας τα νέα μελάνια iQuarius MX της Canon, τα οποία η εταιρεία κατασκεύασε ειδικά για εμπορικές εκτυπώσεις.

Το διεθνές πρότυπο Fogra PSD αξιολογεί την ποιότητα εκτύπωσης των ψηφιακών εκτυπωτών βασιζόμενο σε διαφορετικές ποιότητες κοινών χαρτιών. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η προσέγγιση αυτή λαμβάνει υπόψη της τη λευκότητα των χαρτιών τα οποία συχνά δέχονται ειδικές επεξεργασίες με χημικές ουσίες ώστε να είναι πιο λευκά.