GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

MANROLAND GOSS

Συγχώνευση manroland και Goss

την 15 Μαρτίου, 2018

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της εκτύπωσης ρολού ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγχωνευτούν.
Η συγχώνευση αυτή τη στιγμή υπόκειται στην κανονιστική έγκριση και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018, σύμφωνα με το δελτίο τύπου των δύο εταιρειών.
Επίσης, η δραστηριότητα Contiweb της Goss International δεν θα περιλαμβάνεται στη συγχώνευση και η εταιρεία αυτή θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Goss International. Οι σημερινοί μέτοχοι της manroland (Possehl Group - Lübeck) και της Goss (American Industrial Partners -AIP), θα συνεχίσουν να κατέχουν τη νέα εταιρεία που θα προκύψει από την συγχώνευση.

Μετά τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου της εκτύπωσης εφημερίδων τα τελευταία χρόνια, η συγχώνευση μοιάζει μάλλον αναπόφευκτη καθώς και οι δύο εταιρείες είχαν συνδέσει το όνομά τους με τις κυλινδρικές μηχανές ρολού στην αγορά.

Για την συγχώνευση ο Alexander Wassermann, Διευθύνων Σύμβουλος της manroland δήλωσε σχετικά: "Η manroland βρίσκεται στο δρόμο της συνεχούς επιτυχίας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτήν την πορεία δημιουργώντας συνέργειες, προωθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα R&D μας και ενισχύοντας την καινοτομία μας. Οι πελάτες μας θα μπορούν στο εξής να επιλέξουν από ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών."

Από την άλλη στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Goss, κυρίου Mohit Uberoi: "Η συγχώνευση αυτή θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε εκτεταμένες συνέργειες που θα μας βοηθήσουν να εξυπηρετήσουμε καλύτερο τους πελάτες μας στο μέλλον. Ο νέος συνδυασμός θα προσπαθήσει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή προσφορά προϊόντων και εξυπηρέτηση πελατών."