graphicanews

Ειδήσεις

xerox fujifilm

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για τη συγχώνευση

την 3 Μαρτίου, 2018

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να αντιστέκεται στην εξαγορά του 50,1% της Xerox από την Fujifilm, έκανε γνωστή ο μεγαλομέτοχος της πρώτης μέσω δημόσιας επιστολής του που απευθύνει στους υπόλοιπους μετόχους της Xerox.

Θυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, οι κύριοι Carl Icahn και Darwin Deason προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με σκοπό να σταματήσουν την υλοποίηση της συμφωνίας.

Χτες, οι δύο μεγαλομέτοχοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και πλέον επιθυμούν να καθαιρέσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Xerox προτείνοντας νέους υποψήφιους, με σκοπό τη ματαίωση της συγχώνευσης.

Παρόλο που η προθεσμία για νέες εκλογές στο Διοικητικό Συμβούλιο έχει παρέλθει, οι δυο αντιδρώντες υποστηρίζουν πως ληξιπρόθεσμη ήταν και η συμφωνία που έχει δρομολογηθεί, και ως εκ τούτου ζητούν να πραγματοποιηθούν οι σχετικές δράσεις αλλαγής του ΔΣ τον προσεχή Μάιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα -μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς από τη Fujifilm- οι μετοχές της εταιρείας σημειώσαν σημαντική άνοδο για να πέσουν ξανά μετά από λίγο.