graphicanews

Ειδήσεις

GRAPHICA EXPO 2023

Νέες ημερομηνίες για τη GRAPHICA EXPO

την 27 Ιανουαρίου, 2022

Η διοργανώτρια εταιρεία της GRAPHICA EXPO, της έκθεσης που επί 30 χρόνια επικοινωνεί τους κλάδους των Γραφικών Τεχνών & της Οπτικής Επικοινωνίας στην Ελλάδα, αποφάσισε να μεταφέρει την επόμενή της διοργάνωση σε νέες, ασφαλέστερες, ημερομηνίες.

Αιτία για τη μετάθεση της έκθεσης ήταν η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων covid σε όλη την επικράτεια μετά την περίοδο των εορτών, θέτοντας εν αμφιβόλω την προσέλευση των επισκεπτών στην έκθεση η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 25-27 Φεβρουαρίου 2022.

Είναι η δεύτερη φορά που εξαιτίας της πανδημίας η GRAPHICA EXPO αναγκάζεται να μεταθέσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής της. Η έκθεση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το 2021, δύο χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η GRAPHICA EXPO του 2019. Δυστυχώς όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, η πανδημία που ξεκίνησε στις αρχές του 2020 ανέτρεψε όλα τα δεδομένα, και η πολιτεία προχώρησε σε απαγόρευση με ΦΕΚ όλων των εκθέσεων και συνεδρίων.

Η άρση της απαγόρευσης και η έντονη επιθυμία των επιχειρήσεων να συναντηθούν ξανά δια ζώσης με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, οδήγησε τη διοργανώτρια εταιρεία στο να μεταφέρει την έκθεση από το 2021 στο 2022, καθώς τα νέα εμβόλια θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής νόσησης και τα χαμηλά ποσοστά διασποράς του covid στο γενικό πληθυσμό της χώρας μας συνηγορούσαν στο γεγονός πως η αγορά θα μπορούσε να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της.

Οι νέες μεταλλάξεις ωστόσο ανέτρεψαν ακόμη μία φορά τα σχέδια των διοργανωτών και εκθετών, ο κλάδος της εκτύπωσης να συναντηθεί ξανά.
Η περίοδος των εορτών εκτόξευσε τα κρούσματα από τα περίπου 5000-6000 ημερησίως στα 30.000 - 50.000, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για τη διοργάνωση μιας πετυχημένης από πλευράς επισκεψιμότητας έκθεση.

Λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των εκθετών και αξιολογώντας όλους τους παράγοντες που συμβάλουν στη διοργάνωση μιας επιτυχημένης έκθεσης, η διοργανώτρια εταιρεία ανακοίνωσε πως η επόμενη GRAPHICA EXPO θα πραγματοποιηθεί στις 17 - 19 Φεβρουαρίου 2023 στο MEC Παιανίας.