graphicanews

Ειδήσεις

nasa hp envy printer

Η HP στέλνει ειδικό εκτυπωτή στο διάστημα.

την 19 Απριλίου, 2018

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της HP με τη υπηρεσία διαστήματος NASA, κατασκεύασε για τις ανάγκες σε εκτυπώσεις του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έναν εκτυπωτή ο οποίος μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

nasa hpΣτόχος ήταν η αντικατάσταση του προηγούμενου εκτυπωτή που είχαν στη διάθεσή τους οι αστροναύτες. Μέχρι σήμερα και εδώ και 20 χρόνια (από το 1998) η διαστημική υπηρεσία της Αμερικής χρησιμοποιούσε έναν EPSON Stylus Color 800 για τις εκτυπώσεις στο διάστημα.

Υπολογίζεται πως τα μέλη του πληρώματος του διαστημικού σταθμού ξοδεύουν περί τις 2 δεσμίδες χαρτιού το μήνα, τόσο για τις ανάγκες της δουλειάς τους όσο και για να τυπώσουν προσωπικά αρχεία όπως φωτογραφίες που τους στέλνουν μέλη των οικογενειών τους στη γη.

Το εγχείρημα, εάν και δύσκολο εξ αιτίας των ειδικών συνθηκών έλλειψης βαρύτητας, στέφτηκε με επιτυχία και ο νέος επιτραπέζιος εκτυπωτής HP ENVY Zero-Gravity εκτοξεύτηκε στο διάστημα με τον πύραυλο SpaceX Falcon 9 από το Cape Canaveral στις 2 Απριλίου.

Η HP που βασίστηκε για το σχεδιασμό πάνω σε έναν OfficeJet 5740, χρειάστηκε να κάνει αρκετές τροποποιήσεις στον εκτυπωτή, ώστε αυτός να μπορεί να συγκρατεί τα φύλλα χαρτιού στη θέση τους τόσο κατά την εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή. Η λύση δόθηκε με ειδικούς βραχίονες που τυπώθηκαν με 3D εκτυπωτές και οι οποίοι συγκρατούν το χαρτί στη σωστή του θέση.

Ως τεχνολογία εκτύπωσης επιλέχθηκε η inkjet καθώς το νέφος toner που παράγουν οι laser εκτυπωτές δεν θα ήταν διαχειρίσιμο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

hp envy