graphicanews

Ειδήσεις

SIEGWERK INK SAFETY PORTAL

Νέα ιστοσελίδα για την ασφάλεια τροφίμων από τη Siegwerk

την 18 Απριλίου, 2018

Ο γερμανικός κατασκευαστής μελανιών εκτύπωσης Siegwerk, με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών αλλά και του κοινού, για θέματα ασφάλειας των εκτυπωτικών προϊόντων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, δημιούργησε μία δωρεάν διαδικτυακή βάση δεδομένων απ' όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για τη σύσταση των μελανιών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες τροφίμων.

Η βάση δεδομένων που ο κατασκευαστής ονομάζει Ink Safety Portal βρίσκεται στη διεύθυνση: https://ink-safety-portal.siegwerk.com/ και από εκεί ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση μεταξύ άλλων σε πληροφορίες που αφορούν:

Τη σύσταση των μελανιών
Τις απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης
Τις εκτιμήσεις έκθεσης και τις αξιολογήσεις ασφαλείας
Τις χημικές ουσίες των μελανιών που μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να «μεταναστεύσουν» από τη συσκευασία στα ίδια τα τρόφιμα.

«Καθώς οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο επικριτικοί σε σχέση με την υγεία και την προσωπική ευεξία τους, έχει εξεταστεί περισσότερο ο τρόπος συσκευασίας των προϊόντων που καταναλώνουν», δήλωσε ο Δρ Evert Delbanco, Διευθυντής Ασφάλειας και Τοξικολογίας Τροφίμων. «Δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που συνδυάζει την τεχνογνωσία μας και την καθιστά διαθέσιμη στους πελάτες και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί σχετικά.»