graphicanews

Ειδήσεις

1ο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 1ου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών

την 23 Ιουνίου, 2018

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου και του 2ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιείται από  την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου και τον ΣΕΜΕ. Έρχεται δε σε μία εποχή που οι Γραφικές Τέχνες βρίσκονται σε μία μετάβαση, διεκδικώντας και καταλαμβάνοντας κλάδους και βιομηχανίες ξένες μέχρι πριν λίγα χρόνια. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των δυσάρεστων εξελίξεων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας (σήμερα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, η ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και οι κλάδοι της βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών, των Εκτυπώσεων, των Εκδόσεων, της Μεταξοτυπίας και της Συσκευασίας, θα συναντηθούν στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στους φιλόξενους χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

25 επιστημονικές ανακοινώσεις από το φάσμα της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Γραφικών Τεχνών, 5 διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές και μια ειδική συνεδρία για τις καινοτομίες και τις εξελίξεις στον κλάδο της Συσκευασίας, συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο γνώσης και μάθησης, συνεργειών και συνεργασιών καθώς και παρουσίασης των πορισμάτων της επιστημονικής και εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης "Κάρολος Παπούλιας". Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται συνεδρίες στα εξής επιστημονικά πεδία:
Τυπογραφία, Εκτυπώσεις, Συσκευασία, Ιστορία της Τυπογραφίας και των Γραφικών Τεχνών – Μουσεία και Συλλογές, Σχεδιασμός Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας, Εξελίξεις και Καινοτομίες στη Συσκευασία, Επιστήμη και Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών, Τέχνη, Επιστήμη και Τεχνολογία στην Επικοινωνία και τις Γραφικές Τέχνες.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξετε στις σελίδες:

http://www.graphicarts-ioannina2018.gr/

http://www.helgramed.gr/index.php

ή επικοινωνίστε με τη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής από εδώ