GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

3M Envision 48

Η 3Μ "ακούει" τους περιβαλλοντικά ανήσυχους πελάτες της

την 12 Μαρτίου, 2018

Σε μία προσπάθεια να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες της για υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, η 3M ετοιμάζεται να αυξήσει την έρευνά της στα άνευ PVC υλικά εκτύπωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κύριο Tim Beyer της 3M, οι τελικοί πελάτες της εταιρείας και οι καταναλωτές των προϊόντων τους, όλο και πιο συχνά πλέον ζητούν τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις προωθητικές ενέργειές τους να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Στην τάση αυτή η εταιρεία ανταποκρίνεται δίνοντας μεγαλύτερη βάση στα σχετικά προϊόντα που διαθέτει όπως π.χ. οι σειρές film εκτύπωσης Envision 48 και 48C.
Ενώ λοιπόν παλαιότερα τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά απαιτούσαν κάποιου είδους συμβιβασμό ως προς την ποιότητα εκτύπωσης, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά και πλέον μπορεί κανείς να έχει ικανοποιητική ποιότητα εκτύπωσης ακόμη και με τα non-PVC φιλμ.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της 3M πιστεύουν πως οι περιβαλλοντικές αυτές ανησυχίες θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και η χρήση "φιλικών" υλικών εκτύπωσης θα είναι μία συνηθισμένη πρακτική στο μέλλον.
Οι προαναφερόμενες σειρές φιλμ της εταιρείας, χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες Controltac και Comply, οι οποίες αφενός επιτρέπουν τη μετακίνηση του αυτοκόλλητου κατά την εφαρμογή του, και αφετέρου, διαθέτουν ειδικούς αεραγωγούς μέσα στο υλικό που αποτρέπουν τη δημιουργία φυσαλίδων αέρα όταν εφαρμόζεται σε επίπεδες επιφάνειες.