GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

xerox fujifilm

Μεγαλομέτοχος της Xerox την μηνύει για το deal

την 16 Φεβρουαρίου, 2018

Ο τρίτος μεγαλύτερος μεγαλομέτοχος της Xerox, κος Darwin Deason, προχώρησε σε μήνυση εναντίον της εταιρείας ώστε να μπλοκάρει τη δρομολογημένη εξαγορά της από τη Fujifilm.

Ο ενάγων υποστηρίζει πως το διοικητικό συμβούλιο της Xerox υποβάθμισε την πραγματική αξία της επιχείρησης στη συμφωνία με τη Fujifilm, και ως εκ τούτου επλήγησαν τα συμφέροντά του.
Σκοπός του κου Deason με την μήνυση είναι να ακυρωθεί η όλη συμφωνία εξαγοράς.
Της ίδιας άποψης είναι και ο κος Carl Icahn, επίσης μεγαλομέτοχος της Xerox. Και οι δύο άντρες μαζί κρατούν στα χέρια τους το 15% των μετοχών της Xerox.

Από την πλευρά της η Xerox υπεραμύνθηκε της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της, σχολιάζοντας πως η συμφωνία κατέληξε στο ποσό των 6.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από εντατική εργασία η οποία κράτησε πάνω από ένα έτος, και πως η λύση που προτάθηκε ήταν η καλύτερη δυνατή για τη Xerox.
Σύμφωνα με τη Xerox, το εναλλακτικό σενάριο -στην περίπτωση δηλαδή που οι μέτοχοι απορρίψουν τελικώς το σχέδιο ενσωμάτωσης με την Fujifilm- η εταιρεία θα αναγκαστεί να αλλάξει ριζικά όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της, γεγονός το οποίο θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρο και δαπανηρό.