graphicanews

Ειδήσεις

sun chemical inks

Sun Chemical: Νέες αυξήσεις στα μελάνια offset

την 15 Φεβρουαρίου, 2018

Η Sun Chemical θα αυξήσει τις τιμές σε όλα τα μελάνια και τα βερνίκια της από την 1η Μαρτίου 2018.

Η αύξηση αναμένεται να κυμανθεί στο 7-9% και θα ποικίλει ανάλογα με τη σύνθεση του προϊόντος και τη σειρά. Η Sun Chemical θα κοινοποιήσει η ίδια τις συγκεκριμένες αυξήσεις απευθείας στους πελάτες της.

Από το τέλος του 2016, το κόστος αυξήθηκε σε ετήσια βάση και αναμένεται περαιτέρω αύξηση για το υπόλοιπο του 2018 (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ). Οι συνεχόμενες αυξήσεις στα μελάνια οφείλονται κυρίως στους περιορισμούς στην παραγωγή αλλά και σε περιβαλλοντικούς περιορισμούς για βασικές πρώτες ύλες, ιδίως στην Κίνα.
Οι συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, των διαλυτών, των αποσταγμάτων και των χρωστικών ουσιών, αναγκάζουν και τις βιομηχανίες μελανιών να μετακυλήσουν τις αυξήσεις αυτές στους τελικούς πελάτες τους.

"Τα υψηλά επίπεδα κόστους των πρώτων υλών είναι άνευ προηγουμένου και ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τις τιμές των μελανιών μας", δήλωσε ο Felipe Mellado, Chief Marketing Officer, Sun Chemical. "Εργαζόμαστε προληπτικά με τους εταίρους μας στην εφοδιαστική μας αλυσίδα ώστε να ελαχιστοποιούμε το κόστος, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας, οι πιέσεις στο κόστος είναι μεγάλες και οι αυξήσεις των τιμών μεταφέρονται στη βιομηχανία μελανιών. Για να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε τα υψηλά επίπεδα ποιότητας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, έχει καταστεί αναγκαία η αύξηση των τιμών για τους πελάτες μας."