graphicanews

Ειδήσεις

10 Years swissQprint

Τα 10 έκλεισε η swissQprint

την 28 Νοεμβρίου, 2017

Τα 10 της γενέθλια γιόρτασε η ελβετική εταιρεία που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνδέσει το όνομά της με τις υψηλής ποιότητας flatbed εκτυπώσεις.

Οι Reto Eicher, Roland Fetting and Hansjörg Untersander δημιούργησαν την εταιρεία στις 17 Σεπτεμβρίου 2007 με 5 υπαλλήλους και σήμερα η εταιρεία απασχολεί 110 ανθρώπους με παρουσία σε 40 χώρες -στην Ελλάδα η swissQprint αντιπροσωπεύεται από την imagco.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της καταλαμβάνοντας μόλις μία μικρή γωνία σε μία μεγάλη αποθήκη στην μικρή πόλη Widnau, μέχρι που, 8 χρόνια αργότερα μετακόμισε την έδρα της λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο χωριό Kriessern της Ελβετίας όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πάνω από 900 εκτυπωτές ανά τον κόσμο και συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κατασκευή UV επίπεδων εκτυπωτών.

Ο πρώτος εκτυπωτής της, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην drupa το 2008, ήταν ο Oryx και έκτοτε ακολούθησαν οι Impala, Oryx 2, Nyala, Impala 2.
Φέτος, η swissQprint πραγματοποίησε μία μεγάλη αλλαγή στην κατασκευή των εκτυπωτών και παρουσίασε τους πρώτους UV LED εκτυπωτές της: Impala LED και Nyala LED, ενώ σύντομα αναμένεται και ο πρώτος Oryx LED.

swissQprint flatbed printers