GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

metapaper

Το πιο λευκό χαρτί του κόσμου

την 22 Φεβρουαρίου, 2018

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο ανάπτυξης, η Metapaper παρουσίασε αρχές του μήνα το EXTRAMATT Coldwhite - το πιο λευκό επιχρισμένο χαρτί στον κόσμο.
Με την λευκότητά του να είναι στα 160 CIE, είναι 28% πιο λευκό από το κανονικό ματ χαρτί.

Η νέα ποιότητα χαρτιού της εταιρείας κατάφερε να πιάσει μια τόσο υψηλή μέτρηση χωρίς να "μπλεδίζει", ένα χαρακτηριστικό που συναντάται συνήθως στα πολύ λευκά χαρτιά. Έτσι, το νέο χαρτί καταφέρνει να αποδίδει τα χρώματα ακόμη πιο ζωντανά και καθαρά.
Σημασία κατά τη δημιουργία του νέου χαρτιού δόθηκε και στην αίσθηση που αυτό θα έχει στην αφή, με αποτέλεσμα το EXTRAMATT Coldwhite να έχει ειδικό όγκο 1.15, δηλαδή 35% περισσότερο όγκο σε σχέση με τα κοινά χαρτιά ίδιου βάρους.

Όπως ισχύει με όλα τα χαρτιά της Metapaper, το EXTRAMATT Coldwhite είναι πιστοποιημένο με FSC και είναι κατάλληλο για εκτυπώσεις offset, indigo και ξηρού γραφίτη, ενώ, εκτεταμένες δοκιμές εκτύπωσης με εταίρους της εταιρείας έδειξαν υψηλή σταθερότητα στο φως, πολύ καλές ιδιότητες διπλώματος και υψηλή ακαμψία.

Το EXTRAMATT Coldwhite διατίθεται προς πώληση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Metapaper σε βάρη που κυμαίνονται από 115 έως 400 gsm και σε όλα τα μεγέθη από A4 έως 72x102. Το χαρτί μπορεί να αγοραστεί ηλεκτρονικά ακόμα και σε μικρές ποσότητες, χωρίς ελάχιστη χρέωση. Δυστυχώς προς το παρόν η χώρα μας δεν βρίσκεται ακόμα στους προορισμούς αποστολής αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον και η εταιρεία δίνει ήδη τη δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.metapaper.io