graphicanews

Ειδήσεις

KOMORI MBO

Η KOMORI αποκτά τον γερμανικό όμιλο MBO

την 10 Φεβρουαρίου, 2020

Η Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής εκτυπωτικών μηχανών KOMORI ανακοίνωσε την απόφασή της να αποκτήσει τον γερμανικό όμιλο ΜΒΟ και να τον καταστήσει θυγατρική της.

Μετά την απόρριψη από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό γραφείο για θέματα ανταγωνισμού της αίτησης που είχε καταθέσει η Heidelberg, στα μέσα του 2019, για την απόκτηση του γερμανικού ομίλου MBO (περισσότερα εδώ και εδώ), η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως έχει συνάψει μία βασική συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ο γερμανικός όμιλος ΜΒΟ, ειδικεύεται μέσω του μέλους του Herzog+Heymann, στην κατασκευή μετεκτυπωτικών μηχανών όπως διπλωτικές, συσκευασίας, φακελοποιίας κ.α.

heidelberg mbo

Από την ίδρυσή της το 1923, η Komori ασχολείται με την κατασκευή και την πώληση εκτυπωτικών μηχανών όφσετ.
Στα μεσοπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας είναι η διεύρυνση των παρεχόμενων λύσεών της, και η ενσωμάτωση του ομίλου MBO θα συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή.
Ήδη από το 2009 η εταιρεία προσφέρει και λύσεις μετεκτύπωσης όπως, κοπτικές μηχανές χαρτού, κοπτικά καλούπια και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν τις εκτυπώσεις συσκευασίας.
Σκοπός της εταιρείας είναι με τις λύσεις αυτές να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκτυπωτικές επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.